TV1 keskiviikkona 23.3.2016 klo 20.00 - 20.30, uusinta perjantaina 25.3. klo 5.55
Yle Areenassa vuoden ensilähetyksestä.
Kun katsot kuvia itsestäsi vuosien takaa, katsot itse asiassa aivan eri ihmistä. Kudoksesi uusiutuvat jatkuvasti, keskimäärin solusi ovat jakautuneet seitsemän vuotta sitten. Voisikin sanoa, että solutasolla olemme kaikki seitsemänvuotiaita halki koko elämän.
Kylmän sodan aikaan ydinräjähdyksistä vapautui ilmakehään radioaktiivista hiilen isotooppia. Kasvit ottivat radiohiiltä sisäänsä yhteyttäessään ja ravintoketjun kautta sitä on hiipinyt jokaiseen elävään soluun planeetallamme. Radiohiilen avulla voidaan määrittää minkä tahansa solun tarkka ikä.
Nuorimmat osat sinua löytyvät suoliston pinnalta. Siellä solut ovat vain pari päivää vanhoja. Sen sijaan vyötärölle kertyvä rasva on jopa 10 vuotta vanhaa!

Satelliitit korvaavat mustat laatikot
Vaikka nykyään lähes jokainen älypuhelin voidaan paikantaa liki metrien tarkkuudella, voi satoja tonneja painava lentokone silti kadota lähes jäljettömiin.
Lentoturmien onnettomuustutkinta nojaa vahvasti koneiden mustista laatikoista löytyviin lentotietoihin. Viime vuosina sattuneissa turmissa mustien laatikoiden löytäminen ja nostaminen merenpohjasta on kuitenkin osoittautunut hankalaksi ja jopa mahdottomaksi.
Viime vuosien lento-onnettomuudet ovat saaneet ilmailualan kääntämään kasvonsa kohti avaruutta. Lentokoneille kehitellään parhaillaan satelliittipaikannukseen perustuvia seurantajärjestelmiä.

Kutittaako? Saatat olla allerginen ihmisille!
Ylihygieeninen kaupunkilaiselämä on tuonut mukanaan ikäviä sivuvaikutuksia: lisää kutinaa.
Kun elimistömme immuunipuolustus ei saa lapsuudessa tarpeeksi harjoitusta, se hyökkää sen takia myös täysin vaarattomien asioiden kimppuun. Pahimmillaan ihminen allergisoitua toiselle ihmiselle tai itselleen.
Studiossa keskustelemassa tähtitieteen sekatyöläinen Anne Liljeström, biotekniikan tutkija Lauri Reuter ja psykologi Jukka Häkkinen. Ohjelmaa luotsaa Marjo Harju.