Hyppää pääsisältöön

Jussi-gaalassa palkittiin vuoden 2015 parhaat elokuvat ja näyttelijät – YleX Aamu oli paikalla jakamassa pokaaleja

YleX Aamun Samuel ja Tommi jakoivat palkinnon yhdessä Onnenonkija-elokuvan näyttelijäkollegansa Minka Kuustosen kanssa.

Leffatähdet Samuel Nyman (vas.), Minka Kuustonen ja Tommi Manninen. // Kuva: Yle

Kotimaisen elokuvamaailman parhaat palkittiin lauantaina Jussi-gaalassa.

Vuoden parhaaksi elokuvaksi valittiin Golden Globessakin ehdolla ollut Klaus Härön ohjaama Miekkailija. Parhaan miesosan palkinnon pokkasi Häiriötekijä-elokuvaa tähdittänyt Tommi Korpela Häiriötekijä-elokuvasta. Voittonsa ansiosta Korpela nousi samaan sarjaan Lasse Pöystin ja Tauno Palon kanssa: nyt kaikki he ovat palkittu kolmella Jussi-patsaalla.

Häiriötekijä palkittiin myös parhaasta ohjauksesta.

Parhaan naispääosan pokaali matkasi Krista Kososelle roolityöstään elokuvassa Kätilö. Kyseessä on Kososen ensimmäinen Jussi-palkinto.

Yleisön suosikkielokuva oli Taneli Mustosen ohjaama ja käsikirjoittama Luokkakokous. Se oli myös vuoden 2015 katsotuin kotimainen elokuva yli 500 000 katsojalla.

Monilla Jussi-gaalan tärkeintä antia oli kuitenkin nähdä Onnenonkija-elokuvan tähtikaksikko, YleX Aamustakin tuttujen Samuel Nymanin ja Tommi Mannisen suorittama palkinnonjako parhaasta maskeeraussuunnittelusta. Palkintoa oli jakamassa myös Samuel ja Tommin näyttelijäkollega Minka Kuustonen.

Toisin kuin Onnenonkija-elokuvassa Jussi-gaalan suorassa lähetyksessä Manninen ja Nyman saivat huomattavasti enemmän kuin yhdeksän sekuntia ruutuaikaa.

Kolmikko astelee lavalle noin kohdassa 00:48:00.

Vuonna 2015 yhteensä 39 kotimaista elokuvaa sai ensi-iltansa. Niitä kävi teattereissa katsomassa yli 2,5 miljoonaa ihmistä.    

Yle toimi Jussi-gaalan isäntänä muutaman vuoden tauon jälkeen.

Jussi on vuonna 1944 perustettu suomalainen elokuvapalkinto. Jussi-patsaat jaetaan vuosittain parhaista saavutuksista kotimaisen elokuvan parissa. Jussit jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry.

Katso kaikki palkitut Yle Uutisten verkkosivuilta.

Lue myös:

”Roolia varten on harjoiteltu koko elämä” – YleX Aamun Tommi ja Samuel tähdittävät Onnenonkija-elokuvaa yhdeksän sekunnin ajan

Hyväntekijä-DiCaprio jatkaa maailman pelastamista – lahjoitti miljoona dollaria merien suojeluun

Suomalaiselokuva Miekkailija jäi ilman Golden Globe -palkintoa – "Olimme ehdokkaina, ja se on iso asia"

Star Wars -hahmot, Lady Gagan kyyneleet ja Leonardo – nämä olivat Oscar-yön kiinnostavimmat hetket