Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Jenny ja läskimyytinmurtajat pääkuva

Jennyn voimavaratesti - tästä lähtee juuri sinun kokoisesi elämänmuutos

Jenny Lehtinen ihmettelee käsipainoa
Jenny Lehtinen ihmettelee käsipainoa Kuva: YLE / Jussi Nahkuri, grafiikka: Hans Weckman Jenny Lehtinen,jenny ja läskimyytinmurtajat

Koko maailma tuuttaa sinulle viestiä, että sinun pitäisi muuttua, laihtua ja elää terveellisemmin. Kaikkien ei ole pakko muuttua! En ole väkisin vetämässä tai työntämässä sinua mihinkään, mutta jos itse oikeasti haluat tehdä elämänmuutoksen, pysähdy tämän voimavaratestin äärelle miettimään, millainen olisi sopiva lähestymistapa sinulle.

Kymmenen kysymystä - ja tiedät, millaisin askelin juuri sinun kannattaa edetä elämänmuutokseen. Testin lopussa saat tietää, mikä olisi sinulle sopivin myytinmurtajaryhmä. Hengenheimolaiset löytyvät Facebook -ryhmästä Jenny ja läskimyytinmurtajat.

1. Kesä lähestyy ja tunnet tutun läskiahdistuksen nostavan päätään. Mikä herättää suurimman tarpeen kesäkuntoprojektiin?

2. Kuvittele, että olet saavuttanut elintavoissasi ja painossasi unelmiesi muutoksen - mikä kaikki on muuttunut?

3. Aloitat uinnin tekniikkakurssin ja 10 viikon tarkan ruokavaliosuunnitelman noudattamisen. Kuinka nopeasti huomaat, että uimakerta jäi välistä ja syöt patonkia sohvalla?

4. Työporukkasi aikoo lounasajan lähestyessä tilata perinteiset perjantai-pizzat, mutta sinä olet tehnyt kotona ruokavaliosi mukaiset eväät, jotka odottavat taukohuoneen jääkaapissa. Mitä tapahtuu?

5. Olet ystäviesi kanssa viettämässä railakasta iltaa, mutta olet jo etukäteen ilmoittanut juhlivasi kohtuudella ja lähteväsi ajoissa kotiin seuraavan aamun PT-tapaamisen takia. Ystäväsi ruinaavat sinua jäämään ja uhkailevat, ettei seuraavaa kutsua tällä menolla kuulu. Miten toimit?

6. Rehellisesti arvioituna, kuinka paljon aikaa työt, työmatkat, perheen huoltaminen, kodinhoito ja muut välttämättömät askareet vievät normaalina päivänä hereilläoloajastasi?

7. Kun tarvitset apua arjessa, olipa kyse lastenhoidosta, taloudellisesta tuesta tai kuormittavien ajatusten purkamisesta, kuinka helposti sitä on saatavilla?

8. Ensi viikolla elämänmuutos vihdoin alkaa, ihanaa! Tietäisitpä vain, että maanantaina autosi hajoaa, tiistaina perheeseen iskee oksennustauti, keskiviikkona pomo määrää loppuviikoksi ylitöitä ja äitisi soittaa syyllistääkseen sinut talkootöihin. Kuinka osuvasti tämä kuvaa elämääsi?

9. Kuinka paljon sinulla on konkreettisesti varaa sijoittaa elämänmuutokseen kuuluvien urheiluharrastusten kustannuksiin?

10. Kuinka paljon olet valmis sijoittamaan elämänmuutokseesi kuuluvien urheiluharrastusten aloittamiseen taloudellisista resursseista riippumatta?

Oletko valmis? Haluatko tietää, mitä ryhmää suosittelemme sinulle?

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.