Hyppää pääsisältöön

Ruger Hauerin ja Reginan liiton lapsi on Mature – albumi, jolla vuosia valmisteltu yhteistyö viimein toteutui

Paperi T sanoo, että artistit suunnittelevat paljon yhteistyökuvioita. Suunnitelmien toteutuminen on kuitenkin harvinaisempaa. Mature soi YleX:n Viikon albumina.

Ruger Hauer. // Kuva: YleX / JP Panttila

YleX:n Viikon albumina soivan Maturen taustavoimia ei ole veistetty samasta puusta. Rap-trio Ruger Hauer tuo monelle mieleen synkkiä, ahdistaviakin mielenmaisemia; Regina taas tekee ilmavaa ja keveää poppia.

Silti artistit ovat löytäneet toisensa Ruger Hauerin Mature-albumilla, jolla kuullaan Reginan Iisa Pykäriä vokalistina ja jonka on tuottanut Mikko Pykäri. YleX:n Uuden musiikin aamuvuoron Anne Lainnon haastattelussa Maturen tekijät sanovat, että ulkopuolisten hämmästelystä huolimatta yhteistyö on ollut hyvin luontevaa.

- Regina on operoinut jo aika monta vuotta niin, että tehdään jotain, jos se tuntuu kivalta, ja tehdään jotain, mikä ylittää genrerajoja. Minusta tämä oli vaan jotenkin täydellinen ajatus, Iisa Pykäri sanoo.

Ruger Hauerin ydinkolmikkoon kuuluva Paperi T sanoo, että yllättävässä kokoonpanossa kiehtovaa oli juuri se, etteivät Rugerit ja Regina kuulosta kovin samalta. Näin soundi olisi väistämättä jotakin uutta, ja soundin uudistuminen sopii Ruger Hauerin filosofiaan.

- Minusta joka levyllä yritämme olla niin, että hei me muututaan. Ei me olla koskaan oltu kauhean helppoja sen suhteen, että olisi olemassa joku Ruger-soundi, Paperi T sanoo.

Kuuntele Ruger Hauerin Sekaisin:

Ruger Hauer: Sekaisin

Paperi T:n, Pyhimyksen ja Tommishockin muodostamien Rugereiden sekä Reginan yhteistyötä on viritelty jo pidempään. Paperi T kertoo, että Iisa Pykäriä yritettiin saada jo trion toiselle levylle mukaan Torakka-biisiin nelisen vuotta sitten. Silloin Pykäri ei ehtinyt mukaan yhteistyöhön.

- Päätettiin, että nyt tämä korjataan niin, että kun et tullut mukaan yhteen biisiin, tulet sitten mukaan koko levylle.

Pykäri vaikuttaa olevan tyytyväinen siihen, että yhteistyö laajeni kokonaisen albumin mittaiseksi.

- Nostan vähän panoksia. Kun ei ihan heti lähde kaikkeen mukaan, tulee sitten isommat kuviot myöhemmin.

On yksi asia puhua artistien välisestä yhteistyöstä ja toinen asia oikeasti saada jotakin aikaan. Mature on siinä mielessä harvinainen projekti, että se toteutui.

- Se, että asiat oikeasti konkretisoituvat ja ne oikeasti tehdään, se on aika harvinaista. Ettei jää vain keikanjälkeiseen bissenhöyryiseen fiilistelyyn, se on tosi siistiä, Paperi T sanoo.

Ruger Hauerin Mature julkaistaan 24.3. Voit kuunnella albumin biisejä jo ennen sitä YleX:n ohjelmissa.

Lue myös:

Kokoaa suomiräppärit yhteen – ja seitsemän muuta syytä fanittaa Ruger Haueria

Typerykset Jotka Polttavat Pilveä Avoautoissa nousi soittarille

Ruger Hauerin tuleva albumi tehtiin yhteistyössä Reginan kautta – Iisa mukana lähes jokaisella kappaleella