Hyppää pääsisältöön

Henrietta: Ei meistä ikinä tuu ystäviä

Henrietta rannalla nimilogo
Henrietta rannalla nimilogo Kuva: Yle au pairit australiassa

Henrietan blogin kuudes osa. Kokemuksia elämästä Australiassa ja avautumisia siitä miten arki kaukana kotoa sujuu. Henrietta kertoo millaista oli kun kaikki au pairit matkustivat yhdessä Byron Bayn rannoille.

"Tää matka oli jotain unohtumatonta. En tiiä miten lähtisin kuvailee niitä fiiliksiä mitä kävin läpi Byron Bayssa. Tuntu, et oisin löytäny ihan oman pienen kommuunin sieltä.

Miun pienestä hippitytöstä mikä miun sisällä on aina ollu, kasvo niin paljon suurempi. Rakastin sitä et laitat flipflopit jalkaan ja vieressä on kahvila mistä saat tuorepuristettuu appelsiinimehua ja sit voit vaan hengata rannalla. Jos Scottii ja isbee ei ois nii lähtisin instant sinne.

En vois IKINÄ kuvitella tapailevani miestä, joka ei välittäs hirveesti eläimistä.

Miulle oli niin koskettavaa nähä koalia, ihan vaan jo sen takia että käytiin mestassa mihin porukka hakee sairaita koalia ja parantaa ne. Miten mieletöntä - ja toi on niin sellanen juttu mitä kuvittelen, että voisin täällä vielä tehä. En vois miettiikään millaiset fiilikset siitä sais, kun pääsis auttaa ja näkis niiden eläinten silmistä sen kiitollisuuden että oot auttanu.

Rakastan vaan eläimiä yli kaiken enkä ymmärrä niiden ihmisten ajatusmaailmaa jotka ei rakasta eläimiä. En tajuu miten se voi olla mahdollista. En vois IKINÄ kuvitella tapailevani miestä, joka ei välittäs hirveesti eläimistä, koska se on tosi iso osa miun luonnetta.

koala
koala Kuva: Yle au pairit australiassa
Menin jonnekin niin pohjatasolle sen puheen kanssa, jonka piti olla täysin erilainen.

Pyysin Susalta anteeks miun avautumista. Mie olin oikeesti pahoillani siitä, että haukuin sitä ja menin jonnekin niin pohjatasolle sen puheen kanssa, jonka piti olla täysin erilainen. Miulle on sanottu tosi monta kertaa, että mie oon emotionaalisesti tosi älykäs ymmärrän muita ihmisiä, mut se ongelma miulla on, että en vaan ymmärrä tätä ihmistä.

Ollaan jotenki niin erilaisia ja meijän arvomaailmat on kun yö ja päivä. En vaan yksinkertaisesti pysty juttelemaan jostain materialistisista asioista pelkästään. En mie tiedä mitä Kardashianin siskoksille kuuluu tai onko Justin Bieber ja Selena Gomez takas yhdessä, en vaan kykene puhumaan noista asioista.

Yritän olla mahollisimman helposti lähestyttävä, mut Susa tuntuu torjuvan vaan ihmisiä sen läheltä pois. Susa on varmasti kiva tyttö kun siihen tutustuu enemmän ja saman tyylisille ihmisille hyvä kaveri, mutta siinä vaiheessa kun se sano mulle, että koska en oo sen hyvä ystävä niin sen ei tartte pyytää anteeks, luovutin. Ei meistä ikinä tuu ystäviä.

Jos jossain samassa paikassa nähtäs niin en mie nyt mitään keskaria näyttäs vaan menisin juttelemaan, mut ehkä en mitään syvällisempää ku sen päivän aamupalasta.

Ystävyys on miulle syvällistä, en jaksa elää pinnallisessa maailmassa.

SEURAA Henriettaa Snapchatissa: @henlietta. Au pairit myös Facebookissa ja Instagramissa: @aupairit.

LUE myös aiemmat Henrietan kirjoitukset:

- Päivä, jolloin unelmista tuli totta
- Toi ranta on ihan jäätävä
- Täällä siun on pakko avartaa mieltä - muuten jäät yksin
- Oot koko ajan valmiustilassa ja mietit, pitäskö siun tehä jotain
- Oon vaan onnellinen

KATSO kaikki jaksot Yle Areenasta:

 • Onko sinun vuorosi lähteä maailmalle tämän hetken suosituimman sarjan matkassa? Hae tulevalle Au pairit -kaudelle!

  Au pairien 7. kauden haku on avattu.

  Artikkelia muokattu 23.8.: Haku Au pairien uudelle kaudelle on päättynyt. Mikäli olet 18–28-vuotias ja koet, että nyt on juuri oikea hetki ottaa etäisyyttä Suomeen ja seikkailla kaukana kotoa – mutta myös ottaa vastuuta vieraan perheen lapsista – hae mukaan Au paireihin! Yle Areenan tämän kevään katsotuin ohjelma saa jatkoa ja etsimme nyt nuoria aikuisia uusiksi au paireiksi. Hakijan tule

 • Nyt on SOS! Testaa, oletko Au pairit-guru!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Testaa!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Nyt on tosifanin testi. Miten hyvin muistat eri kausien tapahtumia? Saatko kaikki oikein? Testaa tietosi nopeassa testissä!

 • Uudet au pairit esittäytyvät! - Tällä kaudella suunnataan Havaijin lämpöön

  Au pairit Havaijilla julkaistaan Yle Areenassa 29.5. klo 21.

  Au pairit -sarjan kuudes kausi vie nuoret au pairit Havaijille eksoottiselle ja kuvankauniille Oahun saarelle, joka on kiehtova sekoitus paratiisimaista luontoa ja suurkaupungin vilskettä. Uudet au pairit Talvikki, Emma, Annika ja Amma pakkaavat laukkunsa ja lähtevät sydämet avoinna uusiin seikkailuihin. Au pairit Havaijilla julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 29.5.