Hyppää pääsisältöön

Miljoona linnunpönttöä: Kolmannes tavoitteesta kolmessa viikossa – Kustavi pönttökuntien kärjessä

Helmipöllön poikasia.
Helmipöllöt tarvitsevat suuren linnunpöntön. Helmipöllön poikasia. Kuva: Sten Vikström helmipöllö,miljoona linnunpönttöä

Yli kolmannes miljoonan linnunpöntön tavoitteesta on jo täynnä! Kustavi kiilasi ykköseksi, kun karttaan rekisteröidyt pönttömäärät suhteutetaan väkilukuun. Katso alta oman kuntasi tilanne.

Miljoona linnunpönttöä -kampanja on ylittänyt kaikki odotukset. Kolmannes miljoonan tavoitteesta tuli täyteen kolmessa kampanjaviikossa. Keskiviikkona 23. maaliskuuta pönttöjä on rekisteröity jo yli 360 000.

Kustavi ja Enontekiö käyvät tällä hetkellä kovaa kilpailua siitä, kumpi kunnista on aktiivisempi linnunpönttökunta. Kustavissa on tällä hetkellä 1 201 pönttöä per tuhat asukasta, Enontekiössä 1 117. Pönttöjä on siis enemmän kuin asukkaita. Kolmatta sijaa pitää Puumala lukeman 689 kanssa.

TOP 5 kunnat 22. maaliskuuta. Pönttöjen määrä tuhatta asukasta kohden.
 1. Kustavi : 1 201
 2. Enontekiö: 1 117
 3. Puumala: 689
 4. Kuhmoinen: 632.
 5. Taivassalo: 612
 Luvut vastaavat pönttömääriä per tuhat asukasta.

Tarkista tästä oman kuntasi tilanne! Kirjoita hae taulukosta -kohtaan oman kuntasi nimi.

Pönttölukema on päivitetty juttua muokatessa.

Kommentit
 • Kuka pöntössäni asuu?: Uuttukyyhky

  Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

  Kesykyyhkyn kokoinen uuttukyyhky on sinertäväharmaa. Rinta on viininpunertava, ja siivellä on kaksi mustaa poikkijuovaa. Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

 • Lintumaailman vähenevä "aatelisto": Käki

  Kukkuva soidinääni ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

  Käki on naakan kokoinen mutta paljon hoikempi, haukkamaisen pitkäpyrstöinen mutta lyhytjalkainen. Selkä on siniharmaa (naaraalla joskus punaruskea), vatsa tummaraitaisen valkoinen. Piilottelevan ja varovaisen käen huomaa helpoiten koiraan kukkuvasta soidinäänestä ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

 • Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä sunnuntaina 21.5.

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä