Hyppää pääsisältöön

Ezmi lauloi salaa kotona, liittyi koulun kuoroon ja sai lopulta levytyssopimuksen

Huomioo ja lovee -debyyttisinglen helmikuussa julkaisseen artistin haastattelu kuultiin tänään Uuden musiikin iltavuorossa.

Ezmi.

Laulaja Ezmi eli Taru Ratilainen julkaisi debyyttisinglensä Huomioo ja lovee helmikuussa. Kappale on soinut tiuhaan tahtiin myös YleX:n uuden musiikin vuoroissa. Vaikutteita hän on saanut muun muassa soulista ja RnB:stä. Artistin haastattelu kuullaan tänään Uuden musiikin iltavuorossa.

Mutta hetkinen, kuka tämä Ezmi oikein on?

Ainakin vahva ja määrätietoinen nainen, jos artistia itseään ja hänen läheisiään on uskominen.

- Jos olen jotakin mieltä, niin kerron sen kyllä. Kanssani saattaa joutua väittelemään.

Myös Huomioo ja lovee -kappaleessa esiintyy varsin pontevan oloinen nainen. Tosin, onhan Ratilainen saanut artistinimelleen innoituksenkin Esmeraldasta, joka on varsin temperamenttinen ja omapäinen hahmo. Kaveripiirin vitsistä syntyi artistinimi.

- Jälkeenpäin luimme netistä, mitä Esmeralda tarkoittaa, ja luonnekuvaus osui tosi hyvin.

Kuvausten joukossa mainittiin muun muassa hyvät itsepuolustustaidot, vahvuus ja avoimuus.

- Jalat maassa, sydämellinen ja empaattinen ihminen, Ratilainen jatkaa.

Ihastui tummaan ääneen

Ensiaskeleensa artistina Ratilainen otti alakoulussa, kun hän sai musiikkia harrastavia ystäviä. Heräsi ajatus: voisinko minäkin olla musikaalinen? Ratilainen ihastui tummaäänisiin naislaulajiin ja lauloi salaa kotona. Silloin hän ei vielä tiennyt, osaako hän laulaa vai ei.

Kuudennella luokalla hän pääsi koulun kuoron solistiksi. Myös yläasteen musiikinopettaja vei häntä paljon eteenpäin. Kymmenen vuoden uurastuksen jälkeen Ratilainen sai levytyssopimuksen ja pääsi tekemään omaa musiikkia.

Nyt Ratilaisen suunnitelmissa on julkaista joitakin sinkkuja. Ja kun ihmiset alkavat tuntea hänet, on vuorossa EP.