Hyppää pääsisältöön

Copenhagen Gamesin CS:GO -turnauksessa nähdään kaksi suomalaisjoukkuetta

Molemmat Suomen Counter-Strike: Global Offensiven ammattilaisjoukkueet, ENCE eSports ja RCTIC eSports, matkustivat viikonlopuksi Kööpenhaminaan 30 000 dollarin turnaukseen.

Copenhagen Gamesiin on kutsuttu kahdeksan joukkuetta ja toiset kahdeksan pääsevät tänään torstaina pelattavan karsintaturnauksen kautta mukaan. Turnaukseen suoraan kutsun saaneet joukkueet ovat

- ENCE eSports
- RCTIC eSports
- ALTERNATE aTTaX (Saksa)
- Copenhagen Wolves (Tanska)
- E-frag.net (Bulgaria)
- HellRaisers (Tsekki)
- SK Gaming (Tanska)
- Team Dignitas (Tanska)

Helppoa turnausta suomalaisjoukkueille ei ole luvassa, siitä pitävät huolen maailmanlistan sijalla seitsemän majaileva Team Dignitas sekä maailman 20 parhaan joukkueen listalta löytyvät Hellraisers, E-frag.net sekä SK Gaming.

ENCE eSports osallistuu lisäksi turnaukseen on hyvin kaksijakoisesta lähtökohdasta. Joukkue on menestynyt hyvin ESEA Premieren otteluissa, joissa se on varmistanut itselleen pääsyn LAN-finaaleihin sijoituttuaan turnauksessa toiseksi. Toisaalta joukkue on kuitenkin hävinnyt ESEAssa juuri Kööpenhaminan turnauksen kovimmille vastustajille: HellRaisers onnistui yllättämään ENCE:n helmikuussa Overpassissa, jossa ENCE aloitti CT-osuuden hyvin, mutta hävisi saamatta kierrostakaan terroristipuolella. Tappio tuli myös ESEA:n alkukaudesta E-fragia vastaan pelatessa.

ENCE:n suurimpana ongelmana onkin ollut jatkuva tason ailahtelu. Joukkue pystyy parhaimpana päivänä haastamaan lajin kärkijoukkueita, mutta huonona päivänä selät taipuvat huomattavasti heikompitasoisten joukkueiden edessä.

RCTIC puolestaan on tänä vuonna onnistunut jo voittamaan Nordic Masters -turnauksen, mutta Norjassa joukkue jäi vaisuksi pettymykseksi pronssille The Conventionissa. ESEA:ssa RCTICin selkäranka katkesi jo hyvin varhaisessa vaiheessa kovien tappioiden jälkeen.

Turnauksen ennakkosuosikiksi onkin pakko nostaa Team Dignitas. Joukkue kohtasi aikaisemmin tässä kuussa HellRaisersin Dreamhack Malmön karsintaturnauksessa, jonka voitti karttavoitoin 2-1. Joukkue on onnistunut voittamaan myös SK Gamingin viime vuoden lopulla ELEAGUE:n suljetuissa karsinnoissa. Dignitas on selvästi Tanskan kakkosjoukkue edellään vain Astralis, joka ei tänä vuonna Copenhagen Gamesiin osallistu.

Turnauksen aikataulut:

PERJANTAI 25.3.

11:00 - Lohkovaiheen 1. ja 2. ottelu (yksi kartta)
13:00 - Lohkovaiheen 3. ja 4. ottelu (yksi kartta)
15:00 - Lohkovaiheen ratkaiseva ottelu (yksi kartta)
18:00 - Neljännesvälierän ensimmäiset ottelut (paras kolmesta)
22:00 - Neljännesvälierän toiset ottelut (paras kolmesta)

LAUANTAI 26.3.

13:00 - Semifinaali (paras kolmesta)
16:00 - Semifinaali (paras kolmesta)
21:00 - Finaali

Otteluja voi seurata suorana turnauksen viralliselta Twitch.tv-kanavalta, jolla kommentaattorina nähdään Joona “Natu” Leppänen. Suomalaisten otteluja on mahdollisuus seurata Teemu “wabbit” Hiilisen selostamana twitch.tv:n kautta.