Hyppää pääsisältöön

Näin seuraat matkaa #Titanicilla

Titanic satamassa
Titanic satamassa Kuva: Public domain titanic satamassa

Helpoin tapa pysyä mukana päivittäisissä tapahtumissa ja päähenkilöiden keskusteluissa on seurata Twitterin päätiliä @titanicilla, joka kerää keskeisimmät tapahtumat yhteen. Kaikki nämä näkyvät myös sivulla yle.fi/titanicilla.

Käytännön ohjeita seuraamiseen:

- Jos et käytä Twitteriä, seuraa projektia sivulla yle fi/titanicilla tai seuraa päätiliä suoraan tämän artikkelin alaosassa

- Jos sinulla on vain vähän aikaa, seuraa Twitterin päätiliä @titanicilla. Se twiittaa tärkeimmät tapahtumat ja hahmojen olennaisimmat twiitit.

- Jos haluat nähdä yleisön kommentointia ja kaikkea #Titanicilla liittyvää keskustelua, seuraa #titanicilla-tunnistetta Twitterissä sekä #Titanicilla -verkkosivulla.

- Jos olet HC-seuraaja etkä halua missata mitään, seuraa kaikkia henkilöitä. Lista tämän artikkelin alaosassa.

- Jos pidät vain jostakin hahmosta, seuraa sitä.

- päätarina löytyy myös englanninkieliseltä tililtämme, samoin projektin esittelyartikkeli löytyy englanniksi

- Facebook ja Instagram tukevat projektin seuraamista, mutta kaikki niissä julkaistu julkaistaan myös Twitterissä tai projektin kotisivulla

Päätilit:

#Titanicille lähtevät myös Lapuan, Iitin ja Kuopion IB-lukion henkilöt.

Panuloiden perhe (Lapuan lukio):

Panuloiden perheen esikuva on Ylihärmässä elänyt viisilapsinen Panuloiden perhe. Perheen Juho-isä odotti Pennsylvaniassa Maria-äidin ja viiden pojan saapumista Titancilla luokseen. Perheen poikien nimet olivat Ernesti, Jaakko, Juho, Urho ja Eino.

Juhani Hiltunen (Iitin lukio)
Ida-Sofia Rosblom (Iitin lukio)
Johannes Voutilainen (Iitin lukio)

@Titanicilla -päätilin twiittejä voit seurata myös suoraan tästä:

Kommentit
 • Kuinka #Titanicilla tehtiin ja kenen tarinoihin hahmot perustuivat

  #Titanicilla liveprojekti on historian roolipeli

  #Titanicilla liveprojektia voisi kutsua historian roolipeliksi, jossa oli mahdollisuuden kokea, minkälaista on lähteä paremman elämän toivossa siirtolaiseksi Amerikkaan 1900-luvun alussa. Ja miltä tuntuu, kun unelmat uppoavat meren pohjaan.

 • Titanicin uutisia 18.4.1912: Vihdoin New Yorkissa!

  Carpthia tuo pelastuneet New Yorkiin

  Magnesiumjauheen välähdellessä Titanicin 1. ja 2. luokista pelastuneet laskeutuvat laivasta New Yorkissa. 3. luokan pelastuneet sitten tietenkin myöhemmin. Maahantulotarkastuksia ei silti onnistuta kiertämään. Matka jatkuu yksityisillä tai yleisillä junilla kohti uutta maailmaa.

 • Titanicin uutisia 17.4.1912: Herrasmiehet ovat uhanalainen laji

  Pelastuneet lähestyvät New Yorkia

  Media on raivoissaan, sillä pelastuneilta ei saada erikoishaastatteluja - entä jos lähtisi pienveneellä heitä vastaan? Herrasmiehet saattavat vaimonsa pelastusveneeseen ja siirtyvät tupakalle. Ragtime oli vähällä koitua Helmi Juurakon kohtaloksi.