Hyppää pääsisältöön

Studio Studiossa pössytellään pääsiäistupakkaa ja askarrellaan ristiinnaulittuja

Pääsiäinen sujuu hieman erikoiseen tapaan Studio Studio -viihdeohjelman sketseissä vuodelta 1988. Lasten askartelunurkassa väsätään pääsiäiskoristeita Golgatan malliin, ja hämäräperäinen noita jakaa naurusavukkeita perheenjäsenten röyhytettäviksi.

Pertti Sveholmin esittämän lastensedän johdolla askarrellaan sinisestä muovailuvahasta kolme mieshahmoa. Kaksi heistä on ilkeän ja vastenmielisen näköisiä jo ruumiinrakenteeltaan, kolmas sen sijaan sympaattinen ja normaalivartaloinen. Koko kolmikko ripustetaan roikkumaan risteille, jotka kiinnitetään muovailuvahasta tehtyyn kumpareeseen.

Toisessa sketsissä viekas noita tyrkyttää pahaa-aavistamattomille lapsille (Liisa Akimof ja Markku Arokanto) ja heidän äidilleen (Liisa Rimpiläinen) valtavia "pääsiäistupakoita", jotka tekevät heistä epäilyttävän hilpeitä. Isä pääsee tapahtumista selville, ja salaperäisen noidankin henkilöllisyys selviää.

Studio Studiota lähetettiin vuosina 1986–1988. Sarjaa ohjasi Heikki Harma ja käsikirjoittivat Liisa Akimof ja Liisa Rimpiläinen, jotka tunnetaan myös Iltalypsyn tekijöinä.

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto