Hyppää pääsisältöön
Aihesivun AFK pääkuva

AFK-blogi: Uskoa koetellaan

Teemu "wabbit" Hiilinen, e-urheiluselostaja, Assembly Winter 2016 -tapahtumassa
Viikonloppu oli suuri pettymys. Teemu "wabbit" Hiilinen, e-urheiluselostaja, Assembly Winter 2016 -tapahtumassa Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen e-urheilu,kilpapelaaminen

Tätä kolumnia kirjoittaessa mielessä on vain valtaisa pettymys. Usko suomalaiseen huipputason Counter-Strikeen on vakavasti koetuksella.

Suomalaisen elektronisen urheilun vuosi alkoi poikkeuksellisissa merkeissä: saimme kaksi ammattilaisjoukkuetta. Kummankin kokoonpano näytti hyvältä paperilta ja ulkoiset puitteet olivat kunnossa. Joukkueet saisivat keskittyä pelaamiseen täysipäiväisesti.

Pitkäperjantaista piti tulla vain välietappi matkalla kohti Kööpenhaminan valloitusta. Molemmilla joukkueilla oli edessään selvä tie lohkovaiheesta lauantain finaalipäivään, mutta toisin kävi. Käsikirjoitus ei osunut kohdilleen.

Tapahtumapaikan tekniset ongelmat voivat olla yksi selitys, eilinen matkustelu toinen. Tosiasia on kuitenkin se, että tämäntasoisten pelaajien on sopeuduttava vaihteleviin tilanteisiin. Olosuhteet olivat sitä paitsi samat kaikille.

Juuri tämä minua eniten huolestuttaa: ENCE:llä on valtaisa kokemus LAN-peleistä ja joukkueen riveistä löytyy Suomen kokenein CS:GO -pelaaja Aleksi “Allu” Jalli, jonka kokemuksen pitäisi kantaa joukkuetta eteenpäin vaikeinakin hetkinä. Pelaajien penkin takana istui lisäksi yksi Suomen CS:n isoimmista nimistä, Juha “aNgelDustR” Kurppa. Tästä huolimatta joukkue kompastui hölmöihin keskittymiseen liittyviin virheisiin. Fokus ei ollut pelissä.

RCTIC on myös saanut kokemusta voittamisesta tämän vuoden aikana, mutta nyt pelistä puuttui ilo. Pelaaminen tuntui väkinäiseltä ja ajoittain jopa pelokkaalta. Vastustajaa kunnioitettiin liikaa.

Pitkäperjantaista ei tullut kovin pitkä suomalaisjoukkueille. Molemmat hävisivät selvästi omat ottelunsa. ENCE lähti laulukuoroon ruotsalaisia vastaan pelatusta pelistä ja RCTIC turkkilaisia. Nämä ottelut olisi pitänyt ilman muuta voittaa.

Usko, toivo ja rakkaus ovat monesti pääsiäisenä teemoina. Näistä usko on nyt kovasti koetuksella. Toivo ja varsinkin rakkaus lajiin säilyvät vahvoina.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua