Hyppää pääsisältöön

Seireenit, Aikapommi ja Eva Dahlgen

Juha-Pekka Sillanpää, Vesa Haaja ja Veli Kauppinen Levylautakunnassa
Juha-Pekka Sillanpää, Vesa Haaja ja Veli Kauppinen Levylautakunnassa Kuva: Yle/Tarja Närhi Vesa Haaja,veli kauppinen

Paljon akustista, paljon kantrivaikutteita, paljon mennyttä kunnioittavaa oli tarjolla Levylautakunnassa. Aidon ja herkän äärellä oli voittaja Seireenit. Uusia levyjä kuuntelemassa Agentsin solisti, nyt myös soolouraa aloittava laulaja Vesa Haaja, toimittaja Veli Kauppinen ja tuottaja Juha-Pekka Sillanpää.

Tulos ja kommentteja

1. Seireenit: Toisilleen tehty 24 pistettä

(Janne Ortju)

Vesa: Laulaja oli älyttömän taitava, mutta jollain lailla laskelmoiva. Hyvä melodia, hyvin tuotettu, kitarasoolo tuli just oikeassa kohdassa. Taustalaulut olis joistan kohdista voinut jättää pois, alkoi kuulostaa kuin urkumatolta. 8 p
Veli: Minusta taustalaulut oli tosi hienot. Oltiin herkän tarinan äärellä ja soitto hyvin pehmeää. Oli tunnelmia vanhoista klassikoista. Vähän lyhyempi olis riittänyt. 8 p
J-P: Oli paljon kauniita asioita, kaunisääninen soitinvalikoima, yllätyksellisiä sointuja. Laulajan äänessä oli paljon klassisen suomalaisen iskelmälaulajan soundia. 8 p

2. Aikapommi: Kuningas 23 pistettä

(Ville Sihvonen)

Vesa: Aivan mahtavaa. Paitsi että se tekstin 'facebook' tökkäsi. Lopun albertjärvis-soolo kans ihan mahtava, Pirteää, tervettä ja kirkasotsaista meinikiä. 9 p
Veli: Hienoa, että tällaistakin genreä pidetään hengissä. Tekstissä se 'facebook' oli virhe, sitä ei saa laittaa biisiin! Tavallaan hauska teksti. Biisi jotenkin tylsästi toteutettu. 5 p
J-P: Ihan mahtava kappale. Tässä iässä katselee tällaista menoa lempeän hyväksyvästi, jotkut asiat näköjään ovat ikuisia. Tämän hetken uusista bändeistä tämä oli tarpeeksi räyhäkäs ja energinen. Hyvää rock-soittoa. 9 p

2. Eva Dahlgren: Hela världen står i blom 23 pistettä

(Eva Dahlgren)

Vesa: Paljon konesoittimia ja silti ei pumpattu äänikuvaa täyteen. Älyttömän kaunis laulusoundi, mutta tuohon vois kyllä myös nukahtaa. Oli kyllä upea soundi ja upea melodia. 8 p
Veli: Ihan kuin olis ollut joulu, kun kellot kilkatti koko ajan. Biisi kasvoi hienosti ja silti höyhenen kevyesti, tuon ruotsalaiset osaa niin paljon paremmin. Sanoissa oli jotain modernia ja taianomaista. 6 p
J-P: Tästä äänestä pidän todella paljon, tulee lepopulssi heti kun tätä kuuntelee. Kappale sovitettu todella isosti, mutta hienovaraisesti, ei tullut ähkyä. Ihan mahtava pop-balladi. 9 p

3. Toivo Susi: Kiertolainen 20 pistettä

(Toivo Susi - Esa Eloranta)

Vesa: Kantrilähtöistä tyyliä, jota kivasti rikkoi särökitara, ratakiskokomppia tai ainakin sen puolikasta. Hyvin perinteinen kulkuritarina, tämän tyylilajin piirteet tarkasti noukkinut. Laulajan soundi pikkuisen hatara ja just siitä pidin. 7 p
Veli: Lähti liikkeelle vieden heti sisälle tarinaan. Laulaja ei täydellinen, mutta sympaattinen tarinansa kertoja. Tässä oli monia hyviä asiota, taustalulut erityisesti minua miellyttää. 7 p
J-P: Hyviä soundeja ja hyvin äänitetty. Tarina jäi jotenkin ohueksi, tyydyttiin lähtötilanteeseen eikä kehitelty eteenpäin. 6 p

4. Sir Elwoodin Vieraskirja: Siinä iässä 19 pistettä

(Jussi Virtanen - Ilpo Tiihonen)

Vesa: Tunnistettava artisti, jonka edessä olen aina kumartanut syvään. Tämä oli kyllä heiltä parasta, mitä olen kuullut. Neil Young -vaikutteet, ja se oli just hyvää. Yksinkertainen on kaunista, laulusoundi sopii just tähän tyyliin. 8 p
Veli: Tässä kunnioitettiin menneisyyden sankareita: Neil Young, Bob Dylan. Laulussa oikea asenne, ei pidä olla liian tarkka. Viulu koristeli hienosti soundia. Jotain rohkeampaa kuitenkin kaipasin. 6 p
J-P: Huomasin ärsyyntyväni, kun tämä enenmmän ja enemmän muistutti Neil Youngia. On tässä isot musiikilliset ansiot. Teksti hankala, varmaan lauluksi tehty runo ja siinä tulee ongelma kertosäkeestä, koska runossa sellaista ei yleensä ole. 5 p

5. Lena and the Slide Brothers: The Road You're On 18 p

(M.Kettunen - L.Lindroos)

Vesa: Akustinen maailma ja etenkin bassorummun soundi hieno. Tämä meni läheltä mun omaa musamaailmaa. Biisi kuitenkin jäi junnaamaan paikallaan, kuin leffan soundtrackia. Olisi saanut loppua aiemmin, keikalla tällainen fiilistely toimii. 7 p
Veli: Hyvin tehtyä ja kaikki palaset kohdallaan, mutta hyvin kliseisesti. Kuin olisi ollut hieno auto, mutta sillä mentiin 20km/h. Kuitenkin, mitä pidemmälle mentiin, sen mukavammalle leppoisa kyyti alkoi tuntua, rentoutti. 7 p
J-P: Tämä asettui bluestelakkaan, johon sit vähän tylsistyin. Piristystä toi hieno kitaristi. Mulla henkilökohtainen vamma, sillä huonosti lausuttu englanti ärsyttää. 4 p