Hyppää pääsisältöön

Susa: "Ahistaa, että koulusta valmistuminen venyy ja venyy"

Susa logolla
Susa logolla Kuva: Yle aupairitaustraliassa

Susa kirjoitti tunnelmia talteen pari kuukautta sitten, kun tulevaisuuden suunnitelmat ahdistivat: "Miulla on nyt pari viimosta viikkoa ollu ihan sellanen olo täällä että tuhlaan vaan aikaani. Tosissaan teen 5 päivää viikossa aamuisin töitä, eli toisin sanoen kaikki päivät ja illat on vapaata."

Päivät tuleekin vietettyä rannalla, ostoskeskuksissa tai vaan ottaen aurinkoa ja katsellen netflixiä.

Totta kai tän vois ajatella silleen että painais töitä ja keräis rahaa, mut lets face it, tää palkka ei oo mistään suurimmasta päästä.

Nyt on ruvennut päässä jatkuvasti pyörimään, että miten tää edistää miun tulevaisuuden suunnitelmia tai vie eteenpäin elämässä. No ei mitenkään.

Tosissaan parin Australia kuukauden jälkeen pistin oman asuntoni pois. Se oli tosi iso pala purtavaksi, koska olin laittanut asuntoon niin paljon aikaa, energiaa ja rahaa. Se oli just semmonen mistä oon aina unelmoinut, sisustettu todella tarkkaan ja harkiten. Ihan miun näkönen.

Omaisuuteni pakattiin äitin autotalliin. Tosi iso takapakki ajatellen oman elämän ja tulevaisuuden rakentamista.

Suunnitelmat kuitenkin muuttu ja päätin jäädä tänne vuodeksi, eikä ollut taloudelisesti järkevää maksaa vuokraa tuosta ajasta turhaan.

Siispä koko omaisuuteni pakattiin äitin autotalliin. Tuo oli jo miusta tosi iso takapakki ajatellen oman elämän ja tulevaisuuden rakentamista.

Ahistaa että koulusta valmistuminen venyy ja venyy.

Koulua on muutamia kuukausia Suomessa vielä jäljellä, ja kyllä tälläkin hetkellä työskentelisin mielummin hiusalalla kuin tässä nykyisessä työssä täällä.

Ahistaa, että koulusta valmistuminen venyy ja venyy koko ajan samalla kun miulla olis täällä kaikki päivät aikaa opiskella.

Totta kai tää Australiassa oleminen on ollut korvaamaton kokemus ja tuun muistamaan tän aina mut samalla pidemmän päälle tosi turhauttavaa olla tekemättä mitään.

Oon koittanut ettii töitä mut se on astetta vaikeempaa, koska englanti ei oo se ykköskieli. Tästä aiheesta on nyt käyty pitkät keskustelut porukoitten ja ystävien kanssa, ja oon nyt sillä kannalla että jos tää tilanne ei muutu ja töitä ei löydy, haluun siirtää Suomeen paluulippua maaliskuuhun.

Kotona Suomessa miulla oli kaikki mitä halusin ja täällä ei oo mitään.

Kotona oottaa kaikki omat suurella vaivalla kerätyt huonekalut, miun järjetön vaatekokoelma jota jumaloin niin paljon ja kaikki pienet jutut niinkun hajuvedet, rasvat..

Joo oon materialistic mut oikeesti ihan älyttömän turhauttavaa kun kotona Suomessa miulla oli kaikki mitä halusin ja täällä ei oo mitään.

LUE lisää Susan kokemuksista:

- "Menin peremmälle niin siellähän se itse herra A$ap sitten oli!"
- "Välillä on hauskaa järkyttää ihmisiä ja saaha heidät puhumaan"
- "Koin suurimman koti-ikävän - enkä olis koskaan voinut kuvitella millanen se tunne on"

SEURAA au paireja myös Facebookissa ja Instagramissa: @aupairit.

KATSO Au pairit Australiassa Yle Areenasta: