Hyppää pääsisältöön

Jakso 03: E-kirjat (lol)

Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo
Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo Kuva: Yle / Jyrki Valkama ja Tuuli Laukkanen vikasietotila

Kuuntele Areenassa
Tilaa podcast
Lataa jakso

Kirjat ovat kivoja, mutta jostain syystä kirjan muoto on edelleen sama kuin 1400-luvulla, vaikka sitä luetaan ja tuotetaan aivan eri tavalla.

Monet meistä lukevat suunnilleen kaiken kätevästi digitaalisessa muodossa. Miksi kirjat ovat silti edelleen kömpelöitä paperiesineitä, vaikka ruudulta luettava e-kirja on paljon kätevämpi? Ja miksi e-kirjat puolestaan ovat kuin vanhanaikaisia painettuja kirjoja puhelimen tai tabletin ruudulla?

Digitaalisesta lukemisesta ja e-kirjoista on keskustelemassa Readberry-palvelun perustaja, kustantantaja Mikko Aarne. Vinkeissä sisyfosiaanista vierittelyä ja vaarattomia viruksia.

Palautetta otetaan vastaan monikanavaisesti: tämän sivun kommenteissa, sähköpostitse osoitteessa vikasietotila@yle.fi ja Twitterissä tunnisteella #vikasietotila.

Vinkit

 • Haittaohjelmien arkisto Malware Museum
 • Verkkoleikekirja Pocket on palvelu, johon on helppo tallentaa verkkotekstiä luettavaksi myöhemmin. Pocket tallentaa myös kuvat ja videot.

Linkit

Vikasietotila

Kommentit
 • Digitreenit: Windows 10 tutuksi - tässä 10 vinkkiä sen tehokäyttöön

  Lue nämä vinkit niin saat Windows 10:stä enemmän irti.

  Siirtyminen Windows 10:een käyttöjärjestelmän vanhemmista versioista on helppoa. Se ei välttämättä vaadi uusien taitojen opettelemista. Siksi saattaakin unohtua, että se toi mukanaan monia uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Tässä artikkelissa esitellään niistä kymmenen, joiden avulla saat Windows 10:stä enemmän irti.

 • Ääni on toinen, uusi maailma

  Äänillä voi muuttaa kuvan tunnelman.

  Äänimaailma muuttaa kaiken. Äänillä - esimerkiksi musiikilla - voi muuttaa kuvan tunnelman. Äänellä voi tulkita kuvaa ja vaikuttaa katsojan tunteisiin voimakkaasti. Kuvauksissa alkuperäisen äänen taltiointi on tarkkaa työtä. Ääniä voidaan myös tehdä tarkoituksella erikseen ja niitä voidaan järjestää haluttuun järjestykseen.

Media- ja digitaidot