Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: USA:n uudet vaikuttajat

Yhdysvalloissa asuu noin 59 miljoonaa latinotaustaista äänestäjää, he ovat maan nopeimmin kasvava ryhmä.
Latinotaustainen väestönosa on Yhdysvaltain nopeimmin kasvava ryhmä. Yhdysvalloissa asuu noin 59 miljoonaa latinotaustaista äänestäjää, he ovat maan nopeimmin kasvava ryhmä. yle tv1

TV1 keskiviikkona 9.11.2016 klo 1.45 - 2.45
Yle Areenassa 90 päivää

Yhdysvalloissa asuu noin 59 miljoonaa latinotaustaista äänestäjää, ja he ovat nopeimmin kasvava ryhmä. Vuoteen 2035 mennessä maan asukkaista 35 prosenttia on latinoja.

Maan seuraavaa presidenttiä ei voi valita ilman latinojen ääniä. Miten he vaikuttavat presidentinvaaleihin? Miten kasvava latinoväestö vaikuttaa maan tulevaisuuteen?

Vuonna 2012 latinot suurin joukoin äänestivät Barack Obamaa toiselle kaudelle jatkamaan Yhdysvaltain presidenttinä. Vaalitulos osoitti, että latinojen äänestyskäyttäytymisellä on poliittista merkitystä.

Maahanmuutolla on ollut tärkeä merkitys Yhdysvaltain historialle, mutta latinoista ei ole tulossa samalla tavalla amerikkalaisia kuin heitä edeltävistä maahanmuuttajista.

Latino: The Changing Face of America. Ohjaus: Roxanne Frias. Tuotanto: Point du Jour, Ranska, 2016. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran huhtikuussa 2014.

Kommentit