Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: USA:n uudet vaikuttajat

Yhdysvalloissa asuu noin 59 miljoonaa latinotaustaista äänestäjää, he ovat maan nopeimmin kasvava ryhmä.
Latinotaustainen väestönosa on Yhdysvaltain nopeimmin kasvava ryhmä. Yhdysvalloissa asuu noin 59 miljoonaa latinotaustaista äänestäjää, he ovat maan nopeimmin kasvava ryhmä. yle tv1

TV1 keskiviikkona 9.11.2016 klo 1.45 - 2.45
Yle Areenassa 90 päivää

Yhdysvalloissa asuu noin 59 miljoonaa latinotaustaista äänestäjää, ja he ovat nopeimmin kasvava ryhmä. Vuoteen 2035 mennessä maan asukkaista 35 prosenttia on latinoja.

Maan seuraavaa presidenttiä ei voi valita ilman latinojen ääniä. Miten he vaikuttavat presidentinvaaleihin? Miten kasvava latinoväestö vaikuttaa maan tulevaisuuteen?

Vuonna 2012 latinot suurin joukoin äänestivät Barack Obamaa toiselle kaudelle jatkamaan Yhdysvaltain presidenttinä. Vaalitulos osoitti, että latinojen äänestyskäyttäytymisellä on poliittista merkitystä.

Maahanmuutolla on ollut tärkeä merkitys Yhdysvaltain historialle, mutta latinoista ei ole tulossa samalla tavalla amerikkalaisia kuin heitä edeltävistä maahanmuuttajista.

Latino: The Changing Face of America. Ohjaus: Roxanne Frias. Tuotanto: Point du Jour, Ranska, 2016. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran huhtikuussa 2014.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.