Hyppää pääsisältöön

Hakekaa kätilö! – viidennellä kaudella puhaltavat uudet tuulet

Sarja Hakekaa kätilö! jatkuu viidennen tuotantokauden jaksoin.
Uudet haasteet, uudet työasut. Patsy (Emerald Fennell), Trixie (Helen George) ja Barbara (Charlotte Ritchie). Sarja Hakekaa kätilö! jatkuu viidennen tuotantokauden jaksoin. Kuva: Neal Street Productions Hakekaa kätilö,Yle TV1

TV1 sunnuntaisin 18.11.2018 - 13.1.2019 n. klo 11.45 - 12.45 (5. tuotantokausi uusintana)
Areenassa 7 päivää

Koskettava tosipohjainen draamasarja Lontoon East Endin köyhien lapsiperheiden ja heitä auttavien kätilöiden, nunnien ja lääkärien arkisesta aherruksesta jatkuu.

Sarjasta Hakekaa kätilö! (12) nähdään uusintana viidennen ja kuudennen tuotantokauden jaksot. Uusi kahdeksas kausi alkaa maaliskuussa 2019.

Itä-Lontoon köyhimpiin kortteleihin asti kuuluu kaikuja 60-luvun modernin ajan uusista tuulista. Äidinmaidonvastike ja television tulo kodin keskipisteeksi puhuttavat väkeä, mutta vain harvalla niihin on varaa.

Muita tämän kauden suuria kysymyksiä ovat muun muassa, saako Trixie elämänsä hallintaan ja kuinka Delia toipuu onnettomuudesta. Entä kasvaako Nonnatus-talon ympärillä työskentelevien ihmisten välisestä ystävyydestä jotain vielä syvempää? Tämä kysymys koskettaa erityisesti pappi Tomia.

Pääosissa ovat Jenny Agutter (sisar Julienne), Pam Ferris (sisar Evangelina), Judy Parfitt (sisar Monica Joan), Miranda Hart (Chummy), Helen George (Trixie), Emerald Fennell (Patsy), Stephen McGann (tohtori Turner), Laura Main (Shelagh), Linda Bassett (hoitaja Crane), Charlotte Ritchie (Barbara), Cliff Parisi (Fred) sekä Vanessa Redgrave kertojaäänenä.

Call the Midwife. Alkuperäisidea: Jennifer Worthin muistelmiin pohjautuen Heidi Thomas. Tuotanto: BBC/Neal Street Production, Britannia, 2016. Viides tuotantokausi on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2016.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.