WAP – Wireless application protocol eli langattomien laitteiden yhteyskäytäntö oli mobiilipalvelu, jolle povattiin suurta menestystä, mutta siitä muodostui vain välivaihe, kun 2000-luvulla siirryttiin kehittyneimpiin mobiilisovelluksiin. WAP-palveluiden saapumisen kynnyksellä vuonna 1999 sitä esiteltiin ahkerasti myös mediassa, mutta kuluttajille palvelu jäi sekavaksi ja etäiseksi.
Aamu-tv:ssä vuonna 1999 tuoreesta WAP-palvelusta olivat kertomassa mobiilipalveluita kehittävän ohjelmistotalo Wapitin johtaja Pekka Palin sekä Nokian viestintäjohtaja Tapio Hedman. Kaksikko valotti muun muassa, mitä WAP tarkoittaa ja, mitä hyötyä siitä on kuluttajan näkökulmasta.
Haastattelun aikana näytetään, kuinka puhelimella otetaan yhteys WAP-palveluun ja käyttäjä pääsee lukemaan esimerkiksi uutisotsikoita.
Tarkoittaako tämä nyt sitä, että kohta me nähdään tuossa kännykässä sama kuva, joka me nähdään tietokoneen ruudulla, kun me menemme niin sanotusti nettiin seikkailemaan?
Vaikka haastattelun aikaan tekstiviestipohjaisia palveluita oli jo olemassa, kertoi Palin niiden käyttötavan olevan kuluttajille liian hankalaa, koska niissä täytyi osata ulkoa monia teknisiä asioita. Palin uskoi WAP-palvelun tuovan "räjähdyksen", kun tavalliset ihmiset löytävät sen.
Palin korostaa, että WAPin ominaisuudet ovat parhaimmillaan spontaaneissa tilanteissa. Esimerkiksi bussiaikataulujen selaaminen ja elokuvalippujen ostaminen onnistuu WAPin kautta vaivattomasti.
"Ei tältä älyttömiä kannata odottaa. Ei tämä vielä koiraa ulkoiluta.
Ajankohtainen kakkonen -ohjelmassa käsiteltiin WAP- ja tekstiviestipalveluita. Raportissa WAP-palveluiden keulakuvaksi julistettu, WapIt-yhtiön toimitusjohtaja Mato Valtonen kertoo, ettei WAPilta kannata kuitenkaan odottaa liikoja. Reportaasissa kerrotaan myös mobiilipalveluiden laskutuksesta ja hinnoista, joiden kerrottiin olevan kuluttajille sekavia sekä suurimmat syyt nuorison ylivelkaantumiseen.
"Lähivuosina WAP-bisnes mullistaa monen ihmisen elämää, kun arviolta miljardien rahavirrat etsivät uusia reittejä", todetaan ohjelmassa.
Wapit-yhtiö monen muiden IT-yhtiöiden kanssa hakeutui konkurssiin niin sanotun IT-kuplan puhjetessa 2000-luvun alussa.

1990-luvun iskusanoja ovat olleet webbi ja netti. Tänä syksynä iskostetaan niille uusi seuralainen: WAP.
Tv-uutisissa kerrottiin uuden sukupolven matkapuhelinten suurista odotuksista. Internetin ominaisuuksia hyödyntävien WAP-puhelinten tarpeesta oltiin kuitenkin ymmällään. Yleisimmät palvelut, joita puhelimeen sai olivat esimerkiksi lentoaikatauluja, tv-ohjelmien tietoja ja uutisia. Tuolloin noin 4000 markan hintaisia WAP-puhelimia oli myyty Suomessa vain noin 400 kappaletta. Syynä vaisuun myyntiin oli myös se, että WAP-palveluita tukevat puhelimet myöhästyivät kauppojen hyllyiltä noin vuodella. Kuluttajia arvelutti myös WAP-palveluiden luotettavuus.
Matkapuhelinyhtiö Ericssonin johtaja Peter Åhman arveli uutisissa WAP-puhelimien olevan vain luonnollinen välivaihe siirryttäessä edistyksellisiin ja todella mullistaviin palveluihin. "Kuluttajan kannalta tämä on hyvä asia, sillä WAPin kautta ihmiset oppivat hyväksi käyttämään niitä mahdollisuuksia, joita mobiilipalvelut voivat tulevaisuudessa tarjota", toteaa Åhman.
2010-luvun alussa operaattorit alkoivat sulkemaan WAP-palvelujaan erittäin vähäisen käytön vuoksi. Syksyllä 2015 viimeisenä WAP-palvelunsa kokonaisuudessaan sulki teleoperaattori Sonera.