Hyppää pääsisältöön

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kevätsesonki käynnistyy – Oscar-ehdokas vierailee näytöksissä

Season Film Festival saa vieraakseen Oscar-ehdokas Tomm Mooren.

Mustang

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kevätsesonki Season Film Festival järjestetään neljättä kertaa 31.3.–3.4. Helsingin Kinopalatsissa. Ohjelmistossa nähdään 18 pitkää elokuvaa ja kuusi lyhytelokuvaa yhteensä 40 näytöksessä. Festivaalin avaa Ranskan Oscar-ehdokas Mustang.

Avajaispäivä torstai käynnistyy Kinopalatsissa FeMale Comedy -seminaarilla, joka kysyy, määrittääkö sukupuoli asioita joille nauramme. Keskustelemassa ovat mukana muun muassa Heli Sutela, Kari Ketonen ja Miira Karhula. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se järjestetään yhteistyössä Women in Film & Television Finland ry:n, Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry:n, Finnkinon ja WIFT Nordicin kanssa.

Lauantaina ennakkonäytöksenä nähtävä, tositapahtumiin pohjaava Suffragette muistuttaa, kuinka radikaalein keinoin naiset ovat joutuneet ajamaan oikeuksiaan. Näytöksen jälkeen Naisasialiitto Unioni järjestää keskustelutilaisuuden feministisestä politiikasta ennen ja nyt.

Oscar-ehdokas Tomm Moore vierailee näytöksissä

Festivaali saa vieraakseen Song of the Sea -elokuvan irlantilaisohjaaja Tomm Mooren. Mooren animaatiojälki on huomattu myös maailmalla, sillä sekä Seasonissa nähtävä Song of the Sea että ohjaajan aiempi työ The Secret of Kells ovat olleet parhaan animaation Oscar-ehdokkaina. Moore on paikalla Helsingissä kaikissa elokuvansa näytöksissä, jonka lisäksi hän tapaa yleisöä lauantain näytöksen jälkeen.

Kanadalais-ranskalainen Marie-Josée Croze nähdään pääosassa Mikko Kuparisen suomalais-liettualaisessa, maailmalla jo useaan otteeseen palkitussa 2 yötä aamuun -elokuvassa. Croze on romanttisessa draamassa vastaparina Mikko Nousiaiselle ja paikalla elokuvan sunnuntain näytöksessä.

Lipunmyynti on käynnissä Finnkinon teattereissa ja verkkokaupassa.

Lue myös:

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla yli 61 000 kävijää – nämä festarileffat nähdään Ylen kanavilla