Hyppää pääsisältöön

Syke-jaksoarvio: Särkyneitä sydämiä ja vauvatoiveita

syke
syke Syke (tv-sarja)

Syke-sarjan toisessakin jaksossa koetaan vahvoja tunteita: Ilmarilla ja Marleenalla on erimielisyyksiä, Iiris särkee sydämensä, Max hoitelee Marjutia ja Lenitalla on ristiriitaisia tunteita Olavia kohtaan.

Vauvakuumetta ilmassa

syke
Vinks vinks, tuollainen pitäisi saada. syke Syke (tv-sarja)
syke
Ilmari pistää pelin poikki. syke Syke (tv-sarja)

Marleenan vauvakuume nousee uusiin lukemiin, kun sairaalaan tuodaan raskaana oleva Aino, jolla on aivoverenvuoto. Hän on kriittisessä tilassa, ja ainoa keino lapsen ja äidin pelastamiseksi on tehdä sektio. Molemmat selviävät. Marleena on niin mielissään pienokaisesta, että vihjailee Ilmarille useasti samanlaisen hankkimisesta. Ilmari luimistelee kiusaantuneena.

Marleena on puhunut Ilmarin kanssa lapsenhankinnasta usein, mutta jo isyyden kokenut Ilmari ei lämpene. Iiris ehdottaa, että Marleena puhkoisi kondomit. Uskon, että Marleenalla oli käynyt ajatus jo mielessä, samoin uuden miehen hankkiminen.

Ilmarista ilmenee myös pehmeämpi puoli: hän on Marleenan kanssa katsomassa vauvaa ja kehuu, kuinka rauhoittava vaikutus lapsella on häneen. Mielestäni Ilmari toimii tilanteessa tosi ärsyttävästi. Miksi herättää turhia toiveita, jos toinen kuolaa vieressä?

Tapauksesta rohkaistuneena Marleena ehdottaakin kesken petipuuhien, että ehkäisy jätettäisiin pois. Ilmari lopettaa koko homman siihen paikkaan, eikä sano Marleenalle mitään.

Oliko reilua?

Ilmari on kuin iso lapsi. Ei tuolla tavalla toimita!
40% (284 ääntä)
Marleena hötkyilee. Kyllä Ilmari vielä kypsyy ajatukselle.
27% (192 ääntä)
Olisi Marleenakin voinut ajoittaa keskustelun toiseen ajankohtaan. Painostusta.
20% (138 ääntä)
Ilmari pitää lapsista, muttei halua niitä itse lisää. Marleena voisi lopettaa ruinaamisen.
9% (61 ääntä)
No, ei mikään näistä! Kerron kommenttikentässä.
4% (29 ääntä)
Ääniä yhteensä: 704

En tullut sinun vuoksesi

syke, Iiris
Iiris yrittää hädissään sammuttaa radiopuhelinta. syke, Iiris Syke (tv-sarja)

Iiris ei ole lannistunut, vaikka näki ensimmäisessä jaksossa, että Jarkolla on uusi tyttöystävä. Hän käy kysymässä Jarkon kollegalta J-P:ltä, mitä mieltä hän on Stiinasta ja Jarkosta. Ja sieltä se toivottu vastaus tulee: klassinen rebound-suhde.

Jarkko unohtaa radiopuhelimensa traumapolin tiskille ja hoitajat kuulevat, kun J-P ja Jarkko juttelevat Iiriksestä. Jarkko sanoo, ettei palannut Helsinkiin Iiriksen takia, vaan koska Stiina sai opiskelupaikan, ”kuten hyvin tiedät”. Miksi J-P sitten sanoi Iirikselle, että suhde on selkeä laastari? Huomaako hän jotain, mitä Jarkko ei itse tajua?

Mitä tekisit Iiriksen tilanteessa?

Jatkaisin lämppäämistä, koska Jarkko antaa ristiriitaisia viestejä.
37% (232 ääntä)
Näyttäsin Jarkolle, mistä hän jää paitsi...
34% (215 ääntä)
Pakottaisin itseni unohtamaan Jarkon.
18% (111 ääntä)
Iskisin J-P:n kostoksi.
11% (71 ääntä)
Ääniä yhteensä: 629

"Me ollaan mieletön tiimi."

syke
Maxin käsitys kiinteästä yhteistyöstä. syke Syke (kaupunki)

Tässä tapauksessa kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Oikeasti, Max?

Ei tätä voi nauramatta katsella :"D
63% (411 ääntä)
Viimeistään nyt lähtivät viimeisetkin pisteet. Rumaa käytöstä!
18% (115 ääntä)
Antaa pojan pelata.
16% (106 ääntä)
Älkää nyt! Maxilla voi olla oikeitakin tunteita Marjutia kohtaan!
2% (16 ääntä)
Ääniä yhteensä: 648

Herra Iso-Herra ja hämmentynyt hoitaja

syke
Olavilla on aina aikaa lempihoitajalleen. syke Syke (tv-sarja)

Olavi, "Herra Iso-Herra", yrittää kaikin tavoin saada huomiota Lenitalta. Hän kehuu Lenitaa lempihoitajakseen ja on valmis auttamaan, kun Lenita tarvitsee huoneen tarkkaillakseen pitkäaikaissairaan Jorman sairaanhoitajavaimon touhuja. Lenita ei kuitenkaan oikein osaa suhtautua Olaviin. Hän viihtyy tämän seurassa, mutta karkaa sanakaan sanomatta huoneesta, kun Olavi kysyy, milloin he avaavat lahjaksi saamansa viinipullon.

Vaikka edellisessä jaksoarviossa niukka enemmistö teistä oli sitä mieltä, että Olavi on pelkkä makeilija, toivon edelleen, että Lenita ja Olavi vielä löytävät toisistaan kumppanit. Onhan Olavissa rasittavia piirteitä: hän viskaa autonsa avaimet ylimielisesti sihteerilleen ja hänestä kuulee juoruja käytävillä, mutta ehkä hänestä vielä paljastuu uusia puolia.

Mistä suhtautuminen johtuu?

Lenita on kiinnostunut, mutta ei halua tunnustaa sitä itselleen.
67% (409 ääntä)
Se johtuu huhuista (jotka eivät välttämättä ole pelkkiä huhuja).
13% (81 ääntä)
En usko, että Olavi kiinnostaa Lenitaa. Hänhän sanoi, että Olavi on itseään täynnä!
11% (66 ääntä)
Lenita leikkii vaikeasti tavoiteltavaa.
9% (57 ääntä)
Ääniä yhteensä: 613