Hyppää pääsisältöön

Vanha kunnon Freda, Beatlesin sihteeri

Vanha kunnon Freda, Beatlesin sihteeri (Good Ol' Freda). Kuva dokumenttielokuvasta.
Ringo, Freda ja George. Vanha kunnon Freda, Beatlesin sihteeri (Good Ol' Freda). Kuva dokumenttielokuvasta. populaarimusiikki,The Beatles

"Ketä muka kiinnostaa sihteerin tarina", kysyy Freda Kelly. Hän on väärässä, sillä hän oli Beatlesin sihteeri.
Beatles-lahjapaketissa Teemalla 26.12.2017 klo 12. Areenassa 30 päivää. Samana päivänä myös kaksi dokumenttia Beatlesista

Liverpoolilainen Freda Kelly sai 17-vuotiaana jokaisen tytön unelmatyön: hänestä tuli The Beatlesin sihteeri. Pesti kesti kymmenen vuotta eli yhtä kauan kuin Beatles, ja sihteeristä tuli sinä aikana suorastaan Beatle-perheen jäsen. Nyt uskollinen Freda kertoo tarinansa dokumenttielokuvassa Good Ol' Freda eli Vanha kunnon Freda, Beatlesin sihteeri.

Freda sai Beatles-sihteerin pestin vuonna 1961. Hän ryhtyi myös yhtyeen fan clubin sihteeriksi, ja pian hänen kotiovellaan oli röykkiöittäin Johnille, Paulille, Georgelle ja Ringolle osoitettua ihailijapostia. Freda oli itsekin Beatles-fani, joten hän ymmärsi faneja ja yritti täyttää heidän oudotkin toiveensa.

Freda sanoo olleensa sihteeriksi ryhtyessään tosi naiivi mutta aikuistuneensa Beatlesin kyydissä nopeasti. Beatlejen seurassa hän pääsi lööppeihinkin, ja Paul joutui ilmoittamaan julkisesti että "ei ole menossa naimisiin Freda Kellyn kanssa". Fredalta on kuitenkin turha odottaa mehukkaita suhdepaljastuksia. Hän on yhä uskollinen Beatlesille.

Sen sijaan luvassa on mainioita anekdootteja ja kulttuurihistoriaa, kaikki kerrottuna hurmaavan leppoisaan ja juurevaan tyyliin.

Dokumenttielokuvan ohjasi Ryan White. Se sai ensi-iltansa vuonna 2013. Teemalla se sai ensiesityksensä huhtikuussa 2016.

Posti tuo Beatlesin fanipostia
Beatlesin faniposti tuli Fredan kotiosoitteeseen. Posti tuo Beatlesin fanipostia teeman rockdokumentit
  • Vanha kunnon Freda, Beatlesin sihteeri (Good Ol’ Freda), Britannia 2013. Dokumenttielokuva, ohjaus Ryan White.

Juttuun muutettu lähetysaika 22.12.2017.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa