Hyppää pääsisältöön

UPplus: Kylässä Vilmalla ja Janilla

UP:n suosikkipari Vilma ja Jani löysivät jälleen yhteisen sävelen ja asuvat nyt kolmisin Väinön kanssa omaa kotia. Tämä UPplus esittelee pienen perheen pesän, joka ei olekaan UP:n uudessa studiohallissa, vaan oikeassa rivitalossa tamperelaisessa lähiössä!

Tavallisesti nuoren perheen kodissa näkyvät elämisen jäljet: Väinön lelut, kurahaalarit, kumisaappaat ja muut ulkoiluvarusteet levittäytyvät sinne tänne. Suloinen sekamelska jatkuu pyykkitelineillä, musiikki-instrumenteilla ja opiskelutarvikkeilla: musisoivan isän ja opiskelevan äidin täysi arki näkyy kestokaaoksena, joka on tuttua monille lapsiperheille.

Jokaiselle tavaralle on kuitenkin oma paikkansa, niin että asunnon saa vaikkapa nettitiimin ja fanien vierailua varten nopeasti esittelykuntoon!

Uusi Päivä -sarjan Vilman ja Janin koti
Pienellä budjetilla onnistuu, kun osaa käyttää värejä ja yhdistellä rohkeasti! Uusi Päivä -sarjan Vilman ja Janin koti Kuva: Yle/ Anu Köyhäjoki-Järvinen vilman ja janin koti, uusi päivä

Kodin sisustuksesta vastaa Vilma, ja pääosin kalusteet ovatkin Haaviston peruja.

Makuuhuoneessa tärkeintä on hyvä sänky, yöpöytinä toimivat mainiosti vanhat tuolit tai jakkarat.

Uusi Päivä -sarjan Vilman ja Janin koti
Väinön leluja on kaikkialla, myös isän ja äidin makuuhuoneessa. Uusi Päivä -sarjan Vilman ja Janin koti Kuva: Yle/ Anu Köyhäjoki-Järvinen vilman ja janin koti, uusi päivä

Raikkaanvärisillä sisustuselementeillä voi muunnella kodin ilmettä helposti, sillä asunnon perusväri on kaunis harmaa.

Uusi Päivä -sarjan Vilman ja Janin koti
Ripsaus pinkkiä piristää kokkausvuorossa olijaa! Uusi Päivä -sarjan Vilman ja Janin koti Kuva: Yle/ Anu Köyhäjoki-Järvinen vilman ja janin koti, uusi päivä

Lavastussuunnittelija Tapio Keskitalon kädenjälki näkyy tässäkin UP-miljöössä, vaikka se on studion ulkopuolella.

Lisää ohjelmasta

 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.