Hyppää pääsisältöön

Prisma Studio: Pizza on syntisen herkullista – mutta maistuuko se pahemmalta peilin edessä?

Saako peili ihmiset syömään vähemmän ja ruoan maistumaan pahemmalta?
Epäterveellinen ruoka maistuu yleensä hyvälle. Saako peili ihmiset syömään vähemmän ja ruoan maistumaan pahemmalta? prisma studio,Yle TV1

TV1 keskiviikkona 6.4.2016 klo 20.00 - 20.30, uusinta perjantaina 8.4. klo 5.55
Yle Areenassa vuoden ensilähetyksestä

Epäterveellinen ruoka maistuu yleensä hyvälle. Pizza on epäterveellistä ja siis lähtökohtaisesti herkullista, mutta onko se sitä aina? Miten ruuan makuun vaikuttaa syyllisyys siitä, että syö jotain epäterveellistä?

Prisma Studio päätti kutsua koehenkilöitä herkulliselle lounaalle, joka pitää syödä peilin edessä. Saako peili ihmiset syömään vähemmän ja ruoan maistumaan pahemmalta?

Onko kymmensormijärjestelmä turha?

Uusi tutkimus kertoo, että nopeaan kirjoittamiseen ei tarvita kymmentä sormea, vaan kahdellakin pärjää loistavasti. Kuulostaa uskomattomalta!

Aalto yliopistossa tehty tutkimus paljasti myös kolme seikkaa, jotka selittävät nopeaa kirjoitusvauhtia riippumatta siitä, kuinka monta sormea näppäimistöllä juoksee.

Miten käy Prisma Studion järjestelmässä 60 sekunnin sprintissä, jossa toisistaan mittaa ottavat 10 sormella tikuttava ja kuudella sormella näpyttävä kilpailija.

Onko kymmensormijärjestelmä turha? Kahdellakin pärjää!
Kumpi on nopeampi tapa – kymmensormijärjestelmä vai kuuden sormen taktiikka? Onko kymmensormijärjestelmä turha? Kahdellakin pärjää! yle tv1

Voisiko sinulla olla harvinainen, tetrakromaattinen värinäkö?

Ohjelman lopuksi tutustumme erääseen luomakunnan kummallisimmista otuksista. Sirkkaäyriäisellä on eliökunnan nopein nyrkinisku ja poikkeuksellinen värinäkö. Sillä on 12 erilaista värireseptoria eli se havaitsee koko spektrin ultravioletista infrapunaiseen.

Miltä maailman niiden silmin näyttää? Osalla ihmisistä saattaa olla siitä parempi käsitys kuin toisilla.

Studiossa keskustelemassa biotekniikan tutkija Lauri Reuter, futuristi Elina Hiltunen ja psykologi Jukka Häkkinen. Ohjelmaa luotsaa Marjo Harju.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.