Hyppää pääsisältöön

Pudotuspelit alkavat Columbuksen Majoreissa

Navi pelaamassa Dreamhack-turnausta
Natus Vincere lähtee jälleen ennakkosuosikkina omaan otteluunsa Navi pelaamassa Dreamhack-turnausta Kuva: Dreamhack / Ben Cotton natus vincere

Lohkovaiheen viimeinen ottelu pelattiin viime yönä myöhään Suomen aikaa, ja turnaus jatkuu tänään pudotuspeleillä.

17:00 Natus Vincere - Ninjas in Pyjamas

Pudotuspelit käynnistyvät mielenkiintoisella ottelulla, jossa vastakkain on kaksi legendaarista Counter-Strike -joukkuetta. NiP taisteli tiensä pudotuspeleihin kovalla työllä: Joukkue otti ensimmäisessä ottelussa ukrainalaista FlipSid3:a vastaan kovan jatkoaikavoiton, mutta koki murskatappion heti seuraavassa pelissä brasialialaista Luminosityä vastaan.

Ratkaisevassa pudotuspelissä ruotsalaiset voittivat saksalaisen mousesportsin kartoin 2-1. Saksalaisten karttavalintaa ottelussa on ihmetelty, sillä mousesports valitsi omaksi kotikartakseen de_cbble:n, vaikka joukkue on pelannut huomattavasti paremmin de_dust2:sta. Cbblestone osottautui mousesportsin kannalta erittäin huonoksi valinnaksi, sillä ruotsalaisten Björn “THREAT” Pers kaivoi takataskustaan todella kovia taktiikoita. Taktisesti kypsempi NiP voittikin ensimmäisen kartan lukemin 16-5. Toisessa kartassa, de_cachessa, saksalaiset heräsivät ja veivät kartan lukemin 16-12. Ratkaisu siirtyi Overpassiin, jossa ruotsalaiset jälleen kerran osoittivat taktisen kypsyytensä voittaen kartan 16-9.

Natus Vincere puolestaan lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Joukkueella on allaan kaksi peliä ja eilinen lepopäivä. Matkallaan lohkoykköseksi Na`Vi kaatoi yhdysvaltalaisen Cloud9:n lukemin 16-9 ja puolalaisen Virtus.pro:n lukemin 16-4. Viidestä viimeisestä kohtaamisestaan Ninjas in Pyjamasia vastaan joukkue on onnistunut voittamaan neljä.

19:30 Astralis - fnatic

Astraliksen lohkovoitto voi osoittautua tyhjäksi arvaksi, kun heitä vastaan astelee maailman paras joukkue, fnatic. Fnaticin kone tosin yskähteli lohkovaiheessa, kun joukkue hävisi yllättäen jatkoajalla yhdysvaltalaiselle Liquid:lle. Ratkaisevassa ottelussa FaZe Clania vastaan fnatic pystyi kuitenkin palaamaan rutiineihin ja otti helpohkon 2-0 voiton FaZe:sta.

Astraliksen tie pudotuspeleihin ei sisältänyt hidastuspomppuja, ja joukkue otti kaksi voittoa marssien suoraan odottamaan pudotuspelivastustajaansa. Se, että vastaan astelee fnatic jo tässä vaiheessa, ei kuitenkaan varmasti kuulunut joukkueen suunnitelmiin.

Tilastot eivät tue Astralista millään tavalla tässä koetuksessa. Joukkueet kohtasivat viimeksi IEM Katowicessä, missä Astralis hävisi suoraan kaksi karttaa ruotsalaisille. Aikaisemmassa kohtaamisessa pienemmässä Aftonbladetin Fight Nightissa joukkue otti suoraan kolme karttaa köniinsä. Viimeistä voittoa etsittäessä joudutaan menemään aina viime lokakuulle asti, jolloin FACEIT Liigassa joukkue voitti fnaticin de_dust2:ssa. Vaikea ottelu siis tiedossa Astralikselle.

Oman mausteensa otteluun tuovat väitetyt rannekivut fnaticin tähtipelaaja Olof "olofmeister" Kajbjerin kädessä. Se, miten asia vaikuttaa pelaamiseen, on vielä arvoitus.

22:00 Team Liquid - Counter Logic Gaming

Illan viimeisessä ottelussa pääsemme näkemään yhdysvaltalaisten joukkueiden välisen yhteenoton. Näistä Team Liquid onnistui voittamaan oman lohkonsa kaatamalla fnaticin, mikä tekee joukkueesta jonkinasteisen ennakkosuosikin otteluun. CLG sen sijaan kävi eilen kovan taistelun venäläistaustaista Gambittia vastaan voittaen lopulta karttavoitoin 2-1. Nyt luvassa on kuitenkin vielä kovempi pala purtavaksi.

Joukkueet ovat pelanneet toisiaan vastaan useasti. Näistä otteluista valtaosa on päättynyt Team Liquidin voittoon. Liquid on ollut kuskin paikalla varsinkin, kun karttana on ollut de_train (85%:n voittosuhde) tai de_cbblestone (80%:n voittosuhde).

Vaikka Liquid lähtee ottelupariin ennakkosuosikkina, CLG:llä on mahdollisuus yllättää. Joukkueella on hyvä vaihde silmässä, ja varsinkin Josh “jmd64” Marzano on saanut vihreän kohdilleen todella hyvin.

17:00 Luminosity - Virtus.pro (2.4.)

Viimeinen pudotuspeli pelataan poikkeuksellisesti vasta huomenna. Siinä vastakkain ovat yksi turnauksen ennakkosuosikeista, Luminosity, ja puolalainen Virtus.pro.

Virtus.pro:n pääseminen pudotuspelivaiheeseen on ollut jo sinällään pienoinen yllätys. Joukkue on saanut kasattua itsensä hyvin viimeaikaisten tappioiden jälkeen ja esitti varsinkin G2:sta vastaan jälleen todellisen shown: hurmostilassa pelannut joukkue tyylitteli 16-1 voiton ranskalaisista.

Nyt vastassa on kuitenkin Brasilian lahja Counter-Strikelle - Luminosity. Pudotuspelit menivät brasilialaisilta täsmälleen kuten käsikirjoituksen oli kirjattu: 16-13 voitto mousesportsista ja sitten 16-5 voitto NiP:stä.

Vahvana ennakkosuosikkina tähän otteluun lähtee Luminosity, mutta jos Virtus.pro pääsee omaan “flow”-moodiinsa, mahdollisuudet yllätykseen ovat olemassa.