Hyppää pääsisältöön

Esteratsastajalupaus Miisa Pulkkasen tuleva kisakausi on tavoitteellinen

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Ystäväni Hevonen tapasi nuoren esteratsastuslupauksen Miisa Pulkkasen Tampereen Hevoset-messuilla. Viimeisimmät juniori-kisojen vuodet ovat olleet menestyksekkäitä. Nyt Juniori-ajat ovat takanapäin ja on aika kääntää katse tulevaisuuden haasteisiin.

Miisan edellinen kausi oli hieman erilainen, kuin hän osasi odottaa. Kisahevonen Bardot oli loukkaantunut sitä edellisellä kaudella, eikä Miisa oikein tiennyt mitä kaudesta tulisi. – Alkuun pelkäsin, että apua, mitähän tässä tulee. Onkohan mulla edes hevosta. Miisa kertoo.

Talvikausi kuluikin sitten Beckham-nimisen hevosen kanssa, ja kehitys oli nopeaa. Bardotkin saatiin kuntoon Juniorien SM-kisoihin ja pari hyppäsi itselleen pronssia. Loppuen lopuksi kausi menikin siis paljon odotettua paremmin. Tällä hetkellä Miisan ykköshevonen on edelleen Bardot. – Nyt vaan peukut ja varpaat pystyssä että se pysyy kunnossa! Miisa naurahtaa.

Tulevan kauden tavoitteet

Tulevaan kauteen Miisa lähtee hyvillä fiiliksillä. Miisaa ja Bardotia odottavat ainakin PM, SM ja Suomen GP-kisat, joten kiirettä pitää. – Toivoisin tietysti, että tämän kauden pääkisat olisivat EM-kisat. Miisa sanoo. Bardotin 17 vuoden ikä kuitenkin määrittää jo treenaamistahtia, joten EM saattaa tänä vuonna jäädä haaveeksi.

Yksi Miisan seuraavan kauden tavoitteista liittyykin nuoremman hevosen Quick Flickin kanssa treenaamiseen ja kehittymiseen. Quick Flickistä on tarkoitus saada potentiaalinen seuraaja Bardotille.

- Toivoisin, että pääsisin kisaamaan kärkipaikoista GP-kisoissa. Miisa tarkentaa kauden tavoitteitaan. Ja tietysti odotukset ovat korkealla myös ensimmäisissä nuorten SM-kisoissa.

Mitä kuuluu Miisan tulevaisuuden näkymiin?

Pidemmän aikavälin haaveet ja tavoitteet vievätkin jo kauemmas. Kun lukio-opinnot ovat valmiit ensi syksynä, Miisa haluaa lähteä ulkomaille. Hän haluaa päästä niin pitkälle, kuin vain on mahdollista. – Totta kai se vaatii työtä ja aikaa. Nyt on kuitenkin sellainen fiilis, että haluan todella yrittää. Miisa tähdentää. Tulevaisuudessa Miisa haluaa opiskella myös jotain muuta ja hankkia jonkin toisen ammatin. Tällä hetkellä kilparatsastus on kuitenkin ykkösjuttu.

Huomenna Miisa kisaa 130cm –luokassa kummallakin hevosella. – En ole hetkeen päässyt hyppäämään Bardotilla, koska se kolautti jalkansa tarhassa. Mutta jos se tuntuu huomenna hyvältä, niin lähdetään ehdottomasti kisaamaan kärkipaikoista. Quick Flickin kanssa haetaan tasaista suoritusta ja kisakokemusta. Miisa kertoo.

Toivotetaan Miisalle onnea huomisiin kisoihin ja tulevaan kauteen!

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.