Hyppää pääsisältöön

Onko tämä oikeasti kakku? Internet sekosi sadepisaran näköisestä leivoksesta

Nettikansa rakastaa kuvia eriskummallisista ruuista. Tällä hetkellä ihmisiä hämmentää sadepisaraleivos.

Vesipisarakakku on saanut inspiraationsa Japanista. // Kuva: Kuvankaappaus Instagram

Sosiaalisessa mediassa on kohistu sateenkaarenvärisistä bageleista, sushiburgereista, cronuteista ja mitä erikoisemmista pizzoista. Uusin nettihitti on leivos, joka muistuttaa hämmästyttävän paljon suurta vesipisaraa.

Raindrop cake -nimen saanutta leivosta hehkutetaan somen lisäksi muun muassa lukuisissa kansainvälisissä medioissa, kuten The Huffington Postin sivuilla.

Leivos valmistetaan kivennäisvedestä ja agarista, jota käytetään elintarvikkeissa hyytelöimisaineena. Agar on liivatelehden vegaaninen vastine.

Sadepisaraleivos on erityisen suosittu Japanissa, jossa se kulkee nimellä mizu shingen mochi. Nyt herkku on saapunut myös Yhdysvaltoihin, kun newyorkilainen kokki Darren Wong alkaa tarjoilla sitä paikallisella ruokatorilla.

Sadepisarakakun maku muistuttaa Wongin mukaan sen ulkonäköä.

- Kuin söisi valtavan sadepisaran, Wong selvensi Buzzfeed-sivustolle.

Skip Instagram post

Lue myös:

"Damn Daniel!" – netti on mennyt sekaisin valkoisia kenkiä pitävästä teinistä

Vuoden epätodennäköisin netti-ilmiö nähtiin jo nyt: poika, joka söi vesimelonin yhdeltä istumalta 

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.