Hyppää pääsisältöön

Titanicin tarina uutisina vuodelta 1912

Titanicin uutisia
Titanicin uutisia titancin uutisia

Miten alkaa maailman suurimman matkustajahöyrylaivan neitsytmatka vuonna 1912? Mitä tapahtuu reissun varrella Titanicin lähtösatamaan matkaaville suomalaisille? Tarinat on koottu nyt uutispaketiksi, jonka voit kuunnella tämän sivun kautta.

Titanicin uutisissa kerrotaan laivan neitsytmatkan valmistelusta, siihen liittyvistä tarinoista ja yllättävistäkin pienistä yksityiskohdista. Esimerkiksi selviää se, missä laivan kissa Jenny oli onnettomuuden aikaan. Tai paljonko maksoi kanarialinnun matka Southamptonista New Yorkiin.

Titanicilla oli myös 63 suomalaista matkustajaa, suurin osa siirtolaisia. He matkasivat laivan lähtösatamaan Southamptoniin Hangosta ensin höyrylaiva Polariksella Hulliin ja sieltä junalla perille. Miten tuo matka sujui?

Entä mitä tapahtuu kohtalonyönä? Miksi Titanicin jäävuoritähystäjillä ei ole kiikareita? Ja mistä johtuu se, että lähimmän aluksen sähköttäjä ei vastaanota Titanicin hätäkutsua?

Päivittäiset uutiset voit kuunnella netissä tai tilata podcastina. .

Ja tässä hieman taustatietoa suomalaisten matkasta Titanicilla.

Titanicin uutiset kuunneltavana:

14.4. uutiset jäivät lennätinhäiriöisen vuoksi lähettämättä, ne ilmestyivät vain tekstiversiona • Kuinka #Titanicilla tehtiin ja kenen tarinoihin hahmot perustuivat

  #Titanicilla liveprojekti on historian roolipeli

  #Titanicilla liveprojektia voisi kutsua historian roolipeliksi, jossa oli mahdollisuuden kokea, minkälaista on lähteä paremman elämän toivossa siirtolaiseksi Amerikkaan 1900-luvun alussa. Ja miltä tuntuu, kun unelmat uppoavat meren pohjaan.

 • Titanicin uutisia 18.4.1912: Vihdoin New Yorkissa!

  Carpthia tuo pelastuneet New Yorkiin

  Magnesiumjauheen välähdellessä Titanicin 1. ja 2. luokista pelastuneet laskeutuvat laivasta New Yorkissa. 3. luokan pelastuneet sitten tietenkin myöhemmin. Maahantulotarkastuksia ei silti onnistuta kiertämään. Matka jatkuu yksityisillä tai yleisillä junilla kohti uutta maailmaa.

 • Titanicin uutisia 17.4.1912: Herrasmiehet ovat uhanalainen laji

  Pelastuneet lähestyvät New Yorkia

  Media on raivoissaan, sillä pelastuneilta ei saada erikoishaastatteluja - entä jos lähtisi pienveneellä heitä vastaan? Herrasmiehet saattavat vaimonsa pelastusveneeseen ja siirtyvät tupakalle. Ragtime oli vähällä koitua Helmi Juurakon kohtaloksi.