Hyppää pääsisältöön

Kaikki valmista Columbuksen finaaleihin

Navi pelaamassa Dreamhack-turnausta
Illaan finaalissa kohtaavat Na`Vi ja Luminosity Navi pelaamassa Dreamhack-turnausta Kuva: Dreamhack / Ben Cotton natus vincere

Ensimmäistä 500 000 dollarin pääpalkintoa CS:GO Major-turnauksissa lähtee tavoittelemaan kaksi tämän hetken kuuminta joukkuetta: Brasilialainen Luminosity Gaming ja IVY-maista koottu Natus Vincere.

Tie finaaliin

Natus Vincere selvitti tiensä finaaliin voittaen semifinaaleissa tanskalaisen Astraliksen, jonka kirouksena ovat olleet nimenomaan isojen turnausten semifinaalit. Tällä kertaa tosin tie finaaliin näytti vähän selkeämmältä, kun joukkue kaatoi neljännesvälierissä näytöstyyliin fnaticin.

Semifinaalissa taktisesti kypsempi Na`Vi kuitenkin yksinkertaisesti sortui harvempiin virheisiin ja otti sitä kautta voiton tanskalaisista suoraan 2-0. Astraliksen selkä notkahti ensimmäisen kerran jo de_infernon toiseksi viimeisellä kierroksella, jolla Nicolai “device” Reedtzin yli-innokkuus kostautui pahimmalla mahdollisella tavalla Na`Vin ottaessa kierroksen huonosta ostosta huolimatta.

Toisena karttana pelattu de_dust2 oli puhtaasti Na`Vin tyylinäytöstä. Joukkue otti vakuuttavan 12-3 voiton terroristipuolella, ja kuuden pelatun CT-kierroksen jälkeen kädet nousivat ilmaan voiton merkiksi.

Ioann “Edward” Sukharievin +22 (kuolemat/fragit) ja Egor “flamie” Vasilyevin +17 semifinaalitilastot ovat aivan käsittämättömiä. Kaksikko olikin pitkälti semifinaalivoiton takana.

Luminosity Gamingin tie finaaliin ei olisi voinut olla yhtään tiukempi. Neljännesvälierissä joukkue joutui tekemään täyden päivätyön puolalaista Virtus.prota vastaan ottelun venyttyä kolmanteen karttaan. Na`Vin nopea voitto Astraliksesta tarkoitti lisäksi brasilialaisille hyvin lyhyttä palautumisaikaa semifinaalia varten.

Yhdysvaltalaiselle Team Liquidille semifinaalien tunnelma ei sen sijaan olisi voinut olla parempi. Joukkue tuli levänneenä omaan otteluunsa, ja kotiyleisö loi tunnelmaa jo ennen sitä. Spontaanisti laulettu Yhdysvaltojen kansallislaulu toi oman mausteensa ottelun alkuun.

Ensimmäisessä kartassa, de_mirage, Team Liquid nousi 15-9 johtoon jo pelatessaan omaa terroristiosiotaan. Kartta näytti olevan jo täydellisesti joukkueen käsissä, mutta Luminosity ei myynyt nahkaansa helpolla. Joukkue taisteli kuusi kierrosta putkeen vieden kartan jatkoajalla.

Pettynyt yhdysvaltalaisjoukkue lähti tauolle päät painuksissa. Yleisö oli hiljennetty ja henkistä selkärankaa etsittiin pukukopista. Joukkue onnistui kuitenkin kasaamaan itsensä todella hyvin toiseen karttaan.

Toisena karttana semifinaaleissa pelattiin de_cache. CT-puolella Team Liquid onnistui todella hyvällä taktisella pelaamisella voittamaan osion 9-6. Normaalisti Cache on hyvin terroristipainotteinen kartta, ja tässäkin turnauksessa terroristit ovat voittaneet oman osuutensa 10-5, joten 9-6 voittoa CT-puolella voidaan pitää todella hyvänä tuloksena.
Tulokset paranivat vielä terroristipuolella, jolla joukkue onnistui ottamaan kuusi kierrosta peräkkäin siirtyen 15-6 johtoon. Sitten alkoi brasilialainen samba. Marcole “coldzera” David näytti kylmäpäisyytensä ja alkoi johtaa oman joukkueensa kiriä.

Luminosity taisteli yhdeksän kierrosta putkeen vieden joukkueen jatkoajalle ja voittaen siellä yhdysvaltalaisyleisön edessä heidän suosikkijoukkueensa. Tappio oli murskaava. Team Liquidin semifinaalivoitto jäi periaatteessa kahden kierroksen päähän.

Finaaliodotukset

Finaalissa vastakkain tulevat pelaamaan kaksi CS:GO:n taktisinta joukkuetta, jotka ovat myös painineet vastakkain hyvin tasaisissa merkeissä.

Tomi “lurppis” Kovasen kokoaman statistiikan mukaan joukkueet ovat pelanneet vastakkain 11 karttaa, joista jopa neljä on mennyt jatkoajalle. Yhteensä otteluissa on pelattu 332 kierrosta, joista molemmat ovat voittaneet tasan 166. Karttavoitoissa Luminosity on edellä 6-5, mutta paras kolmesta -sarjoissa Na’Vi johtaa 2-1. Tätä tasaisempaa otteluparia ei voisi tulla vastaan.

Yksi pelin ratkaisuista voidaan nähdä jo karttojen valintavaiheessa. Natus Vincere tulee lähes varmasti poistamaan karttapoolista de_cachen, koska ei suostu sitä pelaamaan. Luminosity tulee hyvin todennäköisesti pudottamaan de_dust2:n, joka on heidän heikko karttansa ja Na`Vin vahva.

Omaksi karttavalinnakseen Luminosity tulee todennäköisesti ottamaan de_miragen, jossa joukkue on pelannut todella vahvasti koko turnauksen ajan. Natus Vinceren valinta on hieman vaikeampi. Joukkue on pelannut luovaa peliä de_cbblessa, mutta myös de_overpass on näyttänyt hyvältä. Karttapooliin jäävät vielä de_train ja de_inferno. Näistä kartoista Train on vahvempi Natus Vincerelle, mutta Inferno Luminositylle. Satunnaisesti valittava kolmas kartta tulee siis näyttelemään suurta roolia siinä, kuka pääsee illalla nostamaan kannua.

Pelaajien kunto on myös suuri arvoitus. Natus Vinceren tähtipelaaja Ladislav “GuardiaN” Kovacsin ranne ei ole parhaimmassa mahdollisessa kunnossa. Kovacs loukkaantui jo ennen turnausta urheillessaan eikä ole pystynyt esittämään parasta mahdollista pelaamista. Toisaalta joukkueesta löytyy vahvaa tulivoimaa Egor “flamie” Vasilievin muodossa. Vasiliev onkin nousemassa turnauksen parhaimmaksi pelaajaksi.

Turnauksen finaali tulee suorana Twitch.tv:stä, ja lähetys Ohiosta käynnistyy kello 20:30. Illalla pääsemme siis näkemään todennäköisesti yhden parhaimmista finaaleista CS:GO:n historiassa. Fakta on, että tänä iltana saamme uuden Major-voittajan.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Kommentit