Hyppää pääsisältöön

Rakkaudesta puutarhaan

Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee palveluksen ihmisille, joiden oma puutarha on jäänyt vaille huolenpitoa.
Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee palveluksen ihmisille, joiden oma puutarha on jäänyt vaille huolenpitoa. Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee palveluksen ihmisille, joiden oma puutarha on jäänyt vaille huolenpitoa. rakkaudesta puutarhaan,Yle TV1

TV1 tiistaisin 19.4. - 7.6.2016 klo 19.00 - 19.50, uusinta lauantaisin klo 8.05 ja sunnuntaisin klo 13.05 (3. kausi)
TV1 tiistaisin 14.6. - 2.8.2016 klo 19.00 - 19.50, uusinta lauantaisin klo 8.05 ja sunnuntaisin klo 13.05 (4. kausi)
Yle Areenassa 30 päivää

Puutarhuri Alan Titchmarsh tekee palveluksen ihmisille, joiden oma puutarha on jäänyt vaille huolenpitoa.

Rakkaudesta puutarhaan -sarjassa Alan ja hänen ammattilaisensa, viherpeukalot David Domoney, Katie Rushworth ja Frances Tophill kunnostavat puutarhoja perustuksia myöten.

Muutamassa päivässä puutarha kokee huikean muodonmuutoksen. Kuinka ankeasta pihasta saadaan sellainen, että se tarjoaa omistajalleen levähdyspaikan.

Sarjasta nähdään kevään ja kesän aikana uudet kolmas sekä neljäs tuotantokausi.

Rakkaudesta puutarhaan -tiimi loihtii ankeista puutarhoista viihtyisiä keitaita.
Puutarhuri Alan Titchmarsh ja hänen tiiminsä David Domoney, Katie Rushworth ja Frances Tophill kunnostavat puutarhoja perustuksia myöten. Rakkaudesta puutarhaan -tiimi loihtii ankeista puutarhoista viihtyisiä keitaita. rakkaudesta puutarhaan,Yle TV1

19.4. Piha pyörätuolille sopivaksi

Martin on ollut aikaisemmin innokas puutarhuri, mutta jouduttuaan pyörätuoliin rakas harrastus on jäänyt. Alan ja hänen ammattilaisensa muokkaavat kumpuilevasta pihasta helpomman kulkea.

26.4. Nuorelle perheelle näyttävä piha

Nuoren Suzi-äidin lapsi tarvitsee ympärivuorokautista hoitoa. Perheen piha on suuri, mutta vaatimaton. Alan tekee kunnianhimoisen pihasuunnitelman, joka toisi vaativaan arkeen hieman lomatunnelmaa.

3.5. Kaupunkipihaan tilan tuntua

Carol kärsii niveltulehduksesta. Hän on joutunut koville hoitaessaan vakavasti sairasta lastaan. Perheen pieni kaupunkipiha saa uuden suunnitelman ansiosta pirteän ilmeen ja lisää tilan tuntua.

10.5. Tuulinen piha metsäkeitaaksi

Kathyn aika kuluu hyväntekeväisyystyössä. Tuulinen puutarha on rempallaan. Alanin tehotiimi haluaa muuttaa pihan lumoavaksi metsäpuutarhaksi, mutta Englannin sää asettaa omat ehtonsa.

17.5. Sotaveteraanille kukkaloistoa

Sotaveteraani Johnin karu piha saa uuden ilmeen, kun puutarhuri Alan suunnittelee sen paikalle upean kukkapuutarhan kasvihuoneineen. Värikkäät kukat kasvavat kohopenkeissä, joiden hoitaminen on helpompaa.

24.5. Mutainen lampi värikeitaaksi

Rhyannelle puutarhassa tärkeintä ovat sen tuoksut ja värit, mutta seurallinen rouva viettää kaiken aikansa pyörätuolissa. Tehotiimi muuttaa pihan mutaisen lammen ihanaksi värikeitaaksi, jossa eläimetkin viihtyvät.

31.5. Lapsille auringonsuojaa

Loun ja Andyn piha on surkeassa kunnossa. Silmäsairaudesta kärsivät perheen lapsensa joutuvat välttämään kirkasta auringonvaloa. Puutarhan pitää olla suojainen, ja ratkaisuksi keksitään pergola sekä varjokasveja.

7.6. Sureville vanhemmille alppipuutarha

Syöpään kuollut Alice Pyne tuli tunnetuksi listasta, johon hän ideoi asioita, jotka tahtoi tehdä ennen kuolemaansa. Surevat vanhemmat jatkavat tyttärensä hyväntekeväisyystyötä ja saavat kiitokseksi alppipuutarhan.

28.6. Rinnepiha kuntoon

Jyrkkä rinnepiha saa uuden ilmeen, kun korkeuseroja porrastetaan ja pihalle saadaan useita istuskelupaikkoja. Kohopenkissä menestyvät koristeheinät ja muut eksoottiset kasvit.

5.7. Pieni puutarha

Puutarhuri Alan Titchmarsh kunnostaa elämänsä pienintä puutarhaa. Sinne on kuitenkin mahdutettava oleskelupaikka, kukkia ja säilytystilaa. Lisää istutuspaikkoja voi vallata vaikkapa vajan katolta.

12.7. Puutarha lähellä merta

Lähellä merta sijaitsevaan puutarhaan istutetaan karaistuneita kasveja, ja merihenkisyys näkyy myös pihan muissa elementeissä. Perheen isä liikkuu pyörätuolilla, joten esteettömyys on tällä pihalla tärkeää.

19.7. Afrikkalaisia ja karibialaisia piirteitä

Pitkänomaiselle pihatilkulle toivotaan afrikkalaisia ja karibialaisia piirteitä, ja violettia rakastava omistaja haluaa puutarhaansa runsaasti lempiväriään. Miten Alan Titchmarsh nämä ongelmat ratkaisee?

26.7. Muotoa lapsiperheen puutarhaan

Lapsiperheen pihalle sovelletaan muotopuutarhasta tuttua symmetrisyyttä pensasaitoineen, rajattuine nurmikenttineen ja ulkorakennuksineen. Samanvärisistä kukista koostuva penkki on vaikuttava näky.

2.8. Kolmionmuotoinen piha

Suunnitellessaan kolmionmuotoiseen pihaan uutta ilmettä puutarhuri Alan Titchmarsh hakee inspiraatiota englantilaisten rakastamasta cottage gardenista. Ryöppyävien kukkapenkkien suurin tähti on ruusu.

Love Your Garden. Tuotanto: All3Media International, Britannia, 2014. HD

Kommentit