Hyppää pääsisältöön

Jakso 04: Opettele koodaamaan (tai tanhuamaan)

Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo
Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo Kuva: Yle / Jyrki Valkama ja Tuuli Laukkanen vikasietotila

Kuuntele Areenassa
Tilaa podcast
Lataa jakso

Pitäisikö kaikkien opetella ohjelmoimaan? Vikasietotila on asiasta binääristä mieltä. Karin mukaan koodaamisen pakko-opettelu on yhtä hyödyllistä kuin tanhuaminen, kun taas Panu ja Olli puolustavat yleissivistystä. Kumpikaan osapuoli ei suostu myöntämään olevansa väärässä. Jaksossa keskustellaan vahingossa myös kamarimusiikista.

Haastattelussa Aalto-yliopiston professori Teemu Leinonen kertoo, mitä eroa on hyvällä ja huonolla verkkokurssilla, miksi Khan Academystä intoiltiin aluksi niin paljon ja miten Hole In The Wall saa lapset oppimaan.

Lopuksi opastetaan Markdownin pariin ja muistellaan ysärin webbilehtiä.

Tahdomme palautetta! Lähettäkää palautetta sivun kommenttiloorassa, meilitse vikasietotila@yle.fi ja/tai Twitterissä häsällä #vikasietotila.

Vinkit

Linkit

Vikasietotila

Media- ja digitaidot