Hyppää pääsisältöön

Huippujengi-retkikunnan johtaja: Huipulle varmaan saisi kenet tahansa, mutta se ei ole ohjelman idea

Retkikuntaa luotsannut Mikko Vermas sanoo, että Huippujengin kovimmat jantterit löytyivät kuvausryhmästä.

Huippujengi-ohjelman kilpailijat // Kuva: MTV3

MTV3:n Huippujengi-ohjelman kilpailijoita ovat moukaroineet erilaiset terveysongelmat. Viime jaksossa Lola Odusoga joutui lähtemään Andeilta vakavien vuoristo taudin oireiden takia.

Julkkiskiipeilijöiden seikkailu vaikuttaa hyvin rankalta, mutta silti kiipeilijälegenda Veikka Gustaffson sanoi taannoin YleX:lle, että kuka tahansa perusterve ihminen pystyisi valloittamaan ohjelman Tocllaraju-vuoren.

- Sitä voi verrata vaikka puolimaratoniin: jos etenet riittävän hitaasti, selviät maaliin. Vuorella se kuitenkin edellyttää sitä, että mukana on ammattilainen, joka pitää kiipeilijän etäällä vuoristoympäristöön liittyvistä riskeistä, Gustafsson sanoi YleX:lle.

Huippujengi-ohjelman retkikunnan johtaja Mikko Vermas myöntää YleX Aamun haastattelussa, että Gustafssonin puheissa on perää.

- Se itse asiassa pitää osittain paikkansa. Kyllähän sinne saisi varmaan tunkattua kenet tahansa, ellei tule vuoristotautia.

Huippujengi-ohjelman ideakaan ei kuitenkaan ole väittää, että kyseessä olisi maailman äärimmäisin kiipeilyhaaste. Vermas sanoo, että ohjelma on ikään kuin pitkä erikoisjoukkojen testi. Jaksojen päätteeksi retkikunnan johtajat pudottavat julkkiskilpailijoita yksi toisensa jälkeen, kunnes jäljellä on enää yksi.

Retkikuntalaiset siis seulovat julkkiksista sellaisen henkilön, jonka kanssa he voisivat itse lähteä valloittamaan seuraavaa vuorta. Huippujengissä tarkoituksenakin on, että kilpailijat ovat vuorikiipeilyssä ummikoita.

- Yhteistä heille kaikille oli, että he eivät omaa merkittävää retkeilykokemusta ainakaan vuoristossa.

Vaikka huomio on ohjelmassa kiinnittynyt luonnollisesti erityisesti julkkiskilpailijoihin ja heidän koettelemuksiinsa, Vermas sanoo, että ohjelman kuvausryhmä oli myös todella kovalla koetuksella kiipeämisen aikana.

- Kyllähän kovimmat jantterit on tuolla tuotantoryhmässä. Totta kai heitä autettiin ja yritettiin pitää pelikunnossa, mutta ihan käsittämättömiä hahmoja.

Korjattu 4.4. kello 16.10: Lola Odusoga joutui lopettamaan viime jaksossa vuoristotaudin takia, ei Janne Niinimaa.

Lue myös:

Ex-vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson: Kuka tahansa voi valloittaa Huippujengi-ohjelman vuoren