Hyppää pääsisältöön

Luminosity Gaming vei voiton Brasiliaan

Luminosityn kapteeni Fallen pitää voittopokaalia kädessään MLG Columbuksen Major-turnauksessa
Gabriel "FalleN" Toledo nosti voittopokaalin ilmaan Luminosityn kapteeni Fallen pitää voittopokaalia kädessään MLG Columbuksen Major-turnauksessa Kuva: Robert Paul / Major League Gaming Counter-Strike: Global Offensive,e-urheilu,MLG Major Championship: Columbus

Brasilialainen Luminosity Gaming näytti eilisissä finaaleissa, ettei lauantainen raivoisa taistelu ollut vain yhden illan huumaa, vaan joukkue pystyy nousemaan tukalista tilanteista myös Natus Vinceren tasoisia joukkueita vastaan.

MLG Columbus pelattiin World Wide Arenaalla
Turnaus pelattiin loppuunmyydyllä Nation Wide Arenalla MLG Columbus pelattiin World Wide Arenaalla Kuva: Robert Paul / Major League Gaming Counter-Strike: Global Offensive,e-urheilu,MLG Major Championship: Columbus

Peli alkoi Luminosityn valitsemassa kartassa Miragessa. Ottelu lähti Na`Vin kannalta liikkeelle todella hyvin sen pelaajien onnistuessa voittamaan tiukkoja yksi vastaan yksi -tilanteita. Na`Vi voittikin oman CT-osuutensa 11-4, ja kartan piti siinä kohtaa olla jo heidän hallussaan.

Luminosity aloitti kuitenkin kovan kirin heti pistoolikierrosvoiton jälkeen. Samba alkoi jälleen soida Miragen kaduilla, kun kierros kierrokselta ottelu luisui yhä enemmän brasilialaisille. Tacio “TACO” Filhon tasoitus 12-12 pakotti lopulta Natus Vinceren ottamaan aikalisän. Brasilialaiset olivat tulleet tasoihin samalla tavalla kuin Team Liquidia vastaan.

Luminosity taisteli kahdella seuraavalla kierroksella itsensä 14-12 tilanteeseen, mutta sitten Na`Vi löysi keinon murtaa heidän kovan puolustuksensa. Na`Vi onnistuikin viemään kolme seuraavaa kierrosta putkeen saaden mahdollisuuden ottaa karttavoitto suoraan varsinaisella peliajalla. Luminosity ei kuitenkaan myynyt nahkaansa niin helpolla vaan sai peruspuolustuksella pelin vietyä jatkoajalle.

Jatkoajalla Na`Vi onnistui ottamaan omalla terrostiosuudellaan kaksi kierrosta saaden jälleen pienen etumatkan. Luminosity tuli kuitenkin omaan terroristiosuuteensa hyvin erilaisella ilmeellä: Joukkue heitti ensimmäiselle kierrokselle puhtaan, nopean B-toteutuksen, joka yllätti Na`Vin täydellisesti. Toiselle kierrokselle joukkue rakensi nopean A-toteutuksen, ja jälleen Gabriel “FalleN” Toledo AWP:llä avasi pommipaikan joukkueelleen. Viimeisellä kierroksella Na`Vin talous oli rikottu ja Luminosity onnistui voittamaan ensimmäisen kartan.

Na´Vi oli valinnut omaksi kartakseen de_overpassin. Aikaisemmassa kohtaamisessa Luminosityä vastaan samassa kartassa Na`Vi haastoi Luminosityn luovilla taktiikoille rakentaen mm. kolmen miehen boosteja.

Tällä kertaa Luminosity kuitenkin tuli karttaan todella kovalla asenteella ja aloitti ottaen suoraan seitsemän kierrosta. Na`Vi onnistui viemään kaksi kierrosta kaventaen pelin lukemiin 7-2, mutta loput kierrokset valuivat Luminositylle heidän tähtipelaajansa Marcelo “coldzera” Davidin johtaman kovan puolustuksen ansiosta.

13-2 tilanteessa joukkueiden vaihtaessa puolia pelin henki oli selvä. Natus Vinceren olisi pakko voittaa oman CT-puolensa pistoolikierros, tai voitto luisuisi saavuttamattomiin. Pistoolikierros kääntyi kuitenkin brasilialaisille ja Luminosity otti kaksi seuraavaakin kierrosta voittaen toisen kartan 16-2 ja koko ottelun 2-0.

Turnauksen parhaimmaksi pelaajaksi valittiin Luminosity Gamingin Marcelo “coldzera” David.

Luminosity Gaming on juuri voittanut Columbuksen turnauksen.
Luminosity Gaming juhli voittoa heti viimeisen laukauksen jälkeen. Luminosity Gaming on juuri voittanut Columbuksen turnauksen. Kuva: Robert Paul / Major League Gaming e-urheilu,Counter-Strike: Global Offensive,MLG Major Championship: Columbus


Loppusijoitukset:

1. Luminosity - $500,000
2. Natus Vincere - $150,000
3-4. Liquid - $70,000
3-4. Astralis - $70,000
5-8. Virtus.pro - $35,000
5-8. CLG - $35,000
5-8. fnatic - $35,000
5-8. NiP - $35,000
9-12. G2 - $8,750
9-12. Gambit - $8,750
9-12. FaZe - $8,750
9-12. mousesports - $8,750
13-16. Cloud9 - $8,750
13-16. EnVyUs - $8,750
13-16. Splyce - $8,750
13-16. FlipSid3 - $8,750

Lue myös Teemu "wabbit" Hiilisen AFK-blogi aiheesta: Uuden aikakauden alku.

edit. muokattu kommentin mukaisia virheitä (4.4.2016 kello 15:27)

Kommentit