Hyppää pääsisältöön
Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa terveysaiheisiin kysymyksiin tv-lähetyksessä. Lähetä oma kysymyksesi: Kysy omalääkäriltä.

Tepsiikö tennispallojumppa takareiden kipuun? – Akuutin omalääkäri Risto Laitila opastaa

Akuutin omalääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä.
Akuutin omalääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä. Kuva: Yle, Tero Kyllönen akuutin omalääkäri risto laitila ja toimittaja mikko penttilä,tennispallo

Takareiden polttavaa kipua voi hoitaa yksinkertaisella jumpalla. Katso, millaiset ohjeet Akuutin omalääkäri antaa katsojan viheliäiseen vaivaan!


Olen kärsinyt jo yli kaksi vuotta takareiden polttavasta kivusta ja ns. istuinkyhmyn kivusta istuttaessa. Harrastan juoksua, joka ilmeisesti aiheutti nämä vaivat. Olen käynyt jo useammalla lääkärillä ja fysioterapeutilla. Jumppaohjeita olen saanut ja tehnyt, mitkä kuitenkin aiheuttavat vaan lisäkipua. Lihas ja kipualue vain ärsyyntyvät lisää näistä jumppaliikkeistä.

Takareiden kipu on todella polttavaa ja olo on viheliäinen. Eikö tähän löydy mitään apua?

Takareiden kipu on todella polttavaa ja olo on viheliäinen. Eikö tähän löydy mitään apua?

Takareiden kivulle voi olla montakin selittäjää. Pakaraan voi säteillä kipuja selästä, nivelistä tai vaikka iskiashermosta. Hamstring-lihasten kiinnityskohdat saattavat olla tulehtuneet ja istuinkyhmyn seudulla saattaa olla myös limapussin tulehdus.

Monasti takareittä pyritään venyttelemään kivun ja jäykkyyden hellittämiseksi, mutta sekään ei aina auta. Joskus lääkäri laittaa kortisonipistoksen.

Takareisiongelmiin voi koettaa myös hieman tavallisesta poikkeavia jumppaliikkeitä, joilla pyritään avaamaan kireitä lihaskalvoja. Tässä video, jossa takareittä jumpataan sekä tennispallon avulla että ilman.

Kommentit