Hyppää pääsisältöön

Kesäkurpitsapiiras maistuu kesälle

kesäkurpitsapiirakka
Hanna Sumarin resepti kirjasta: Keittiöpuutarha, siemenestä lautaselle kesäkurpitsapiirakka Kuva: Kirsikka Simberg, Maria Kesänen, Kati Jukarainen piirakka, kesäkurpitsa

Kesäkurpitsapiiras eli galette

Tästä vinkki tulevan kesän kesäkurpitsasadon varalle. Ruokabloggari Hanna Sumarin ohjeessa kesäkurpitsa pilkotaan piirakan täytteeksi. Juusto tuo maukkautta ja pehmeyttä näyttävään piirakkaan. Kesää ja satoa odotellessa!

Taikina:
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
100g voita
1/2 dl smetanaa
2 tl sitruunamehua
1/2 dl kylmää vettä

Sekoita kuivat ainet keskenään. Lisää kylmä voi kuutioina ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Sekoita keskenään smetana, sitruunamehu ja jääkylmä vesi. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa, vaan koeta päästä mahdollisimman vähällä leipomisella. Muodosta taikinasta pallo ja pane se kelmuun käärittynä jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Taikinan voi tehdä myös edellisenä päivänä.

Täyte:
1-2- pientä kesäkurpitsaa viipaleina
suolaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl valkosipulia raastettuna
1 1/2 dl ricottajuustoa
1 1/2 dl parmesaaniraastetta ( noin 30-50g)
mustapippuria
50g mozzarellajuustoa
1 munankeltuainen
1 rkl basilikaa hienonnettuna

Ripottele kurpitsaviipaleille suolaa ja pane viipaleet talouspaperille hikoilemaan puoleksi tunniksi. Kuivaa viipaleet ennen käyttöä. Sekoita öljy ja valkosipuli keskenään, ja pane sivuun odottamaan.
Sekoita ricottajuusto ja parmesaaniraaste. Mausta seos teelusikallisella valkosipuliöljyä sekä mustapippurilla. Tarkista suola.
Pane uuni kuumenemaan 200C:seen.
Kauli kylmästä taikinasta halkaisijaltaan noin 30 sentin ympyrä. Siirrä taikina kaulimen avulla leivinpaperille.
Levitä juustoseos tasaisesti taikinalle. Jätä noin viisi senttiä reunaa tyhjäksi. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja levitä viipaleet juustomassan päälle. Lado päällimm'iseksi kurpitsaviipaleet, ja pirskottele päälle loput valkosipuliöljystä.
Taittele reunat piirakan päälle ja voitele munankeltuaisella. Paista noin 30 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin kullanruskeat. Ota piirakka uunista ja jäähtyä tovi. Ripottele päälle basilika. Tarjoa lämpimänä.

Ohje kirjasta Keittiöpuutarha, siemenestä lautaselle, Readme.fi

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän