Hyppää pääsisältöön

Kuuluitko C-kasettisukupolveen? - Kerro muistosi ja voita uniikki runokassu!

Pari C-kasettia kansineen
Suomessa myytiin 1980-luvun lopulla valmiiksi äänitettyjä ja tyhjiä kasetteja 10-12 miljoonaa kappaletta joka vuosi. Pari C-kasettia kansineen Kuva: Eila Hakkarinen c-kasetti

C-kasetteihin liittyi paljon omaehtoista väkertämistä, kansien tekemistä ja omien suosikkikokoelmien äänittämistä. Mitä muistoja C-kasetti herättää sinussa?

Vuonna 1963 markkinoille tullut C-kasetti mullisti musiikin kuuntelun. Ennen kasettien tuloa koko perhe kuunteli olohuoneessa samoja levyjä. Kasetin myötä musiikkisoittimien määrä moninkertaistui ja musiikki alkoi soida toden teolla niin lastenhuoneissa, autoissa kuin kaduillakin. Walkmanit toivat musiikin mukaan minne tahansa jo vuosia ennen iPodeja ja kännyköitä

Radion harvoja musiikkiohjelmia kuunneltiin etusormet äänitysnäppäimillä ja hartaana toiveena oli, ettei toimittaja vain puhuisi siihen levyn päälle. Kokoomakasettien kansitaide oli oma taiteenlajinsa.

Kuuluitko C-kasettisukupolveen? Millaisia muistoja kasetit sinussa herättävät? Mitä äänitettiin, mistä äänitettiin ja millaisia kansia kaseteille rustattiin?

Kerro kasettimuistosi kommenttiosiossa tai ota valokuva kasetinkannestasi ja tägää se meille Instagramissa tai Twitterissä tunnisteilla #kasettimuisto ja #puoli7. Voit myös jakaa muistosi Facebook-seinällemme.

Elähdyttävin kasettimuisto palkitaan runokasetilla, jossa näyttelijä Matti Ristinen lukee katkelman uudesta monologistaan "Isän päivä", jonka on kirjoittanut Tuomas Kyrö. Runokasetti on äänitetään tätä kisaa varten aidolle tyhjälle kasetille ja se on ainutlaatuinen koko maailmassa!

C-kasetin tarina ja kasettikisan palkitseminen nähdään Puoli seitsemässä torstaina 7. huhtikuuta.

Lähteenä käytetty tutkimusta Koko kansan kasetti (SKS, 2015).

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän