Hyppää pääsisältöön

Ulos luontoon: Kevätseuranta

TV1 sunnuntaisin 10.4. - 15.5.2016 klo 18.15 - 18.45, uusinta lauantaisin klo 15.15
Katsottavissa Yle Areenassa

Kevät on täällä! Tuttu Ulos luontoon -sarja seuraa kevään etenemistä eri puolilla Suomea. Kuusi uutta jaksoa tutustuu lähiluonnon ihmeisiin ja innostaa tutkimaan, mitä pihoilla ja metsissä tapahtuu.

Kuusiosaisen sarjan juontavat Minna Pyykkö ja Pirkka-Pekka Petelius.

Linnunpönttöjä ja mäyräluolastoa

Avausjaksossa Minna ja Pirkka-Pekka osallistuvat maailman suurimpiin pönttötalkoisiin, Miljoona linnunpönttöä-kampanjaan.

Sarjan aikana tehdään suomalaisen luontokuvauksen historiaa. Mäyrärobottikameran avustuksella päästään kurkistamaan mäyrien pesiin ja sisälle luolastoon.

Jaksoissa keskustellaan myös eläinten käyttäytymisestä ja kommunikoinnista, sekä kuullaan, miten eleitä tulkitaan.

10.4. osa 1: Miljoona linnunpönttöä Suomeen!

Maailman suurimmissa pönttötalkoissa ovat mukana muun muassa käki, telkkä ja Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

17.4. osa 2: Muuttolinnut palaavat

Miten linnut reagoivat peilikuvaansa? Yritämme tulkita lintujen keväistä käytöstä. Minna ja Pirkka-Pekka paitsi vakoilevat myös rengastavat lintuja.

24.4. osa 3: Kuka kutee parhaiten?

Minna ja Pirkka-Pekka sähkökalastavat koskessa tutkijoiden kanssa, perehtyvät kalan iänmääritykseen sekä kutuvesien kuhinaan.

1.5. osa 4: Muurahaisten valtakunta

Hallitseva kuningatar, eläkeikäiset soturit ja hajusuunnistamista Sipoonkorven kansallispuiston laitamalla, muurahaiskekokaupungissa.

8.5. osa 5: Puisevia ihmeellisyyksiä

Jalkojemme alla on valtava juurimatto ja puiden sisällä hämmästyttävä vedenkuljetusjärjestelmä. Minna ja Pirkka-Pekka nousevat juurista latvaan.

15.5. osa 6: Luonnon hienoimmat kodit

Suomalainen mäyränpesä on ensimmäistä kertaa robottikamerin tutkimuskohteena. Minna ja Pirkka-Pekka vierailevat nisäkkäiden asuntonäyttelyssä.

Tuotanto: Yle, 2016. HD.

Muualla netissä:
Ylen luontovuosi
Yle luonto

Kommentit