Hyppää pääsisältöön

Game of Thrones -tähti Maisie Williams: Lopetetaan feministi-sanan käyttö, puhutaan vain seksisteistä

Arya Starkia näyttelevän Williamsin mielestä ihmiset ovat joko normaaleja tai seksistejä.

Maisie Williams // Kuva: ANDREW COWIE / EPA

Game of Thronesin yksi suosikkihahmoista on Arya Stark. Maisie Williamsin näyttelemää itsenäistä ja uhmakasta Aryaa on pidetty feministisenä roolimallina: toisin kuin siskonsa Sansa, Arya ei ole ikinä suostunut miellyttämään miehiä vaan lähti sarjassa jo ensimmäisellä tuotantokaudella omille teilleen seikkailemaan.

Williamsilta onkin kysytty, onko Arya hänen mielestään feministi. Kun hän kuuli kysymyksen ensimmäisen kerran, hän ei edes tiennyt, mikä feministi on.

- Joku selitti asian minulle, ja muistan ajatelleeni, että eivätkö kaikki ole tuollaisia, Williams sanoi Entertainment Weeklyn haastattelussa.

Feminismi tavoittelee sukupuolten välistä tasa-arvoa. Nyt 18-vuotias Williams sanoo myöhemmin ymmärtäneensä, että kaikki eivät haluakaan miesten ja naisten olevan tasa-arvoisia.

- Minusta meidän pitäisi lopettaa feministien kutsuminen feministeiksi ja sen sijaan alkaa kutsua seksisteiksi ihmisiä, jotka eivät ole feministejä – ja loput ovat vain ihmisiä. Joko olet normaali ihminen tai olet seksisti.

Sarjan 6. kausi alkaa Suomessa 25. huhtikuuta HBO Nordicilla.

Lue myös:

Game of Thrones -tähti tuskastui: kaikki lausuvat Sansan nimen väärin

Game of Thronesin tekijät lupaavat: Kuutoskausi ei spoilaa kirjoja

Piditkö Game of Thronesin insestikaksosten suhdetta outona? Siitä on tulossa vielä oudompi