Hyppää pääsisältöön

Coldplay-rumpali YleX:lle: "Otan henkilökohtaiseksi tavoitteekseni tulla Suomeen keikalle"

Coldplayn rumpali Will Champion ei osaa sanoa, miksi yhtye on aikn skipannut Suomen kiertueillaan.

Coldplay poseeraamassa Super Bowlin lehdistötilaisuudessa alkuvuodesta 2016. // Kuva: EPA / John G. Mabanglo

Maineikas brittiyhtye Coldplay on ollut kasassa jo 20 vuoden ajan. Lukuisia Grammy- ja Brit Awards -palkintoja voittanut yhtye on keikkaillut viime vuosina aktiivisesti ympäri maailmaa. Yhtye on kiertueillaan esiintynyt myös pohjoismaissa, viimeksi vuonna 2015 Tanskan Kööpenhaminassa.

Silti yhtye on toistaiseksi aina skipannut Suomen.

- Kysymme itseltämme aina saman kysymyksen: miksi emme mene Suomeen? En tiedä miksi, ei meillä ole mitään syytä, minkä vuoksi emme tulisi, Coldplayn rumpali Will Champion kertoo YleX:n Uuden musiikin ohjelmien haastattelussa.

Vuonna 2014 YleX listasi 21 ulkomaista artistia ja yhtyettä, joita ei ole vielä nähty keikalla Suomessa ja kysyi, kenet kansa haluaa ehdottomasti nähdä omalla keikalla Suomessa. Coldplay sijoittui äänestyksessä sijalle kolme. Sen yläpuolelle menivät vain One Direction – joka esiintyi Suomessa viime kesänä – sekä Eminem.

Coldplaytä on vuosien aikana kyselty Suomeen, mutta toistaiseksi vastaus on ollut kielteinen. Mikäli Championiin on uskominen, yhtye tullaan vielä näkemään myös Pohjolan perukoilla.

- Pääsemme enää vain harvoin paikkoihin, joissa emme ole olleet. Suomi on näitä maita tarkastellessa ykkössijoilla, Champion sanoo ja jatkaa:

- Otan henkilökohtaiseksi tavoitteekseni tulla Suomeen keikalle.

Tuorein levy edustaa yhteisöllisyyttä

Coldplay julkaisi vuonna 2015 A Head Full Of Dreams -albumin, jonka fiittaajalistalla ovat muun muassa yhtyeen jäsenten lapset, Tove Lo, näyttelijä Gwyneth Paltrow, Noel Gallagher, Beyoncé sekä Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama.

Syy fiittaajien suurelle määrälle Championin mukaan yhteisöllisyyden luominen, joka on levyn kantava teema.

- Kaikkialla on niin paljon puhetta siitä, että maailma on jakautunut. Ihmiset joutuvat jättämään kotinsa tai rakentamaan muureja välilleen. Halusimme kertoa levyllämme siitä monimuotoisuudesta, jota maailma päällään kantaa.

Tietynlaisesta monimuotoisuudesta kertoo Intiassa kuvatun Hymn Fot The Weekend -kappaleen musiikkivideo, joka on kuvattu Intiassa. Tosin videota on myös kritisoitu siitä, että se ei tuo Intian moderneja puolia esille.

- Videon ei ole tarkoituskaan esitellä modernia Intiaa. Sen on tarkoitus tuoda esille intialaiseen kulttuuriin kuuluvaa värikkyyttä sekä muita aspekteja, jotka inspiroivat meitä tekemään kappaleen, Champion sanoo.

Hymn For The Weekend -kappaleella on mukana itse Queen B eli Beyoncè. Champion sanoo pitävänsä Beyoncéa maailman parhaana laulajana, joten oli hyvin luonnollista, että Coldplay pyysi juuri häntä fiittaajaksi.

- Olemme onnekkaita, että olemme siinä asemassa, että voimme soittaa Beyoncélle ja kysyä, haluaako hän mukaan kappaleellemme.

Kuuntele alta Uuden musiikin iltavuoron ohjelma, jossa on mukana Coldplayn haastattelu.

Lue myös:

Megatähdet hurmasivat Super Bowlissa – Beyoncén nahka-asu oli kunnianosoitus Michael Jacksonille

Onko musamakusi valtavirtaa? Nämä olivat viime vuoden myydyimmät levyt ja kappaleet

Kirurgit laativat listan leikkaussalikelpoisista kappaleista