Hyppää pääsisältöön

Justin Bieber -coverointi, Britt Awards -ehdokkuus ja sama manageritoimisto Sam Smithin kanssa. Onko tämä brittilaulaja tulevaisuuden Adele?

YleX tapasi parikymppisen brittilaulaja Francesin, josta povataan kansainvälistä tähteä.

Frances

Punertava tukka, sielukas lauluääni, henkilökohtaisista kokemuksista ammennetut sanoitukset ja iloisen hersyvä olemus. Kuka brittilaulajatar sinulla tulee näistä ominaisuuksista ensimmäisenä mieleen?

Jos lamput eivät vielä syttyneet, tässä lisää vihjeitä: Hänet on valittu mukaan BBC Radio 1 koostamaan vuosittaiseen Sound Of -listaukseen, joka nostaa esiin uusia potentiaalisia artisteja ja yhtyeitä. Lisäksi hänellä oli ehdokkuus tämän vuoden Britt Awards -gaalassa.

Vaikka kaikki vihjeet täsmäävät Adeleen, kyseessä ei ole hän. Nyt puhutaan nimittäin 22-vuotiaasta brittilaulajasta nimeltään Frances, joka kieltämättä muistuttaa kovin paljon idoliaan.

- Ihailen myös monia muita laulaja-lauluntekijöitä, kuten Carol Kingiä. Nuorempana kuuntelin paljon myös Coldplayta ja Radioheadia. Oikeastaan kaikkea musiikkia, mitä isänikin kuunteli, Frances sanoo.

YleX tapasi Francesin Tavastialla järjestetyllä yksityiskeikalla, jonne oli kutsuttu kotimaisia musiikkialan ammattilaisia. Esitystä pääsi seuraamaan myös muutama Uuden musiikin ohjelmien kuuntelija.

Harmonista pianosäesteistä pop-musiikkia tekevä Frances on ollut musikaalinen lapsesta saakka. Kahdeksanvuotiaana laulaja aloitti viulunsoiton, muutama vuosi myöhemmin mukaan tuli piano. Kappaleita hän ryhtyi sanoittamaan ensimmäisen kerran 12-vuotiaana.

Nykyinen musiikillinen tyyli hahmottui laulaja-lauluntekijälle kuitenkin vasta muutama vuosi sitten.

- Minulle on tärkeää, että sanoitukset pohjautuvat johonkin oikeasti koettuun. En pystyisi laulamaan asioista, joista minulla ei oikeasti ole kokemusta, Frances kertoo.

Sama manageritoimisto Sam Smithin ja Beyoncén kanssa

Artistina Frances on monelle vielä tuntematon, mutta brittiläisissä musiikkipiireissä hänen kykynsä on kuitenkin jo huomattu. Tätä todisti muun muassa ehdokkuus kriitikoiden valinta -kategoriassa tämän vuoden Britt Awardseissa sekä kiinnitys kansainvälisen manageritoimisto Purplen riveihin. Sama toimisto edustaa muun muassa Sam Smithiä jaBeyoncéa.

Viime marraskuussa Frances ihastutti myös esiintymisellään maineikkaassa BBC Radio1 Live Lounge -ohjelmassa, jossa hän coveroi pianosäesteisesti Justin Bieberin jättihittiä What Do You Mean.

Tähän mennessä Frances on julkaissut kaksi EP:tä. Debyyttialbumi valmistuu tämän vuoden aikana.

Näyttää siltä, että on vain ajan kysymys, koska Frances saavuttaa suuren kansainvälisen huomion. Mutta voisiko laulaja kuvitella itse olevansa seuraava Adele?

- Sehän olisi aivan upeaa, en usko että kukaan haluaa vastata tähän kysymykseen kieltävästi. Adele on kuitenkin täysin omalla tasollaan, ja sitä on vaikea saavuttaa. Mutta ikinä ei voi tietää.