Hyppää pääsisältöön

Kahvilan tempaus kerää kiitosta – tarjoaa kupillisen teetä imettäville äideille

Julkisella paikalla imettäminen herättää tunteita puolesta ja vastaan. Australialaiskahvila suhtautuu siihen erittäin myönteisesti.

Tässä on tilanne, josta puhutaan vuosi toisensa jälkeen – ainakin silloin, jos sitä tekee julkisesti. // Kuva: EPA / Bea Kallos

Julkisella paikalla imettäminen on asia, joka nousee säännöllisin väliajoin puheenaiheeksi. Viimeksi näin kävin vuodenvaihteessa, kun stylisti Teri Niitti kuvasi lentokoneessa imettänyttä naista ja julkaisi kuvan Instagram-tilillään. Kuvatekstissä stylisti mainitsi, että hänen mielestään julkisissa tiloissa imetys pitäisi peittää huivilla.

Niitti ei välttämättä viihtyisi Australian Sydneyssä olevassa The Willows Caféssa, joka houkuttelee äitejä kahvilaan imettämään ja nauttimaan kupposellisen teetä täysin ilmaiseksi.

- Imettävät äidit! Tule sisään juomaan kuppi teetä, mikäli tarvitset pysähdyspaikkaa. Ei tarvitse syödä tai kysyä mitään. Ole hyvä ja rentoudu, kyltissä sanotaan.

Kahvilan omistaja, hiljattain äidiksi tullut Natala Bain kertoo verkkolehti Mashablelle, että halusi tehdä jotain mukavaa muille tuoreille äideille.

- Tämä todella saa imettävät äidit tuntemaan olonsa tervetulleeksi.

Kyltti on Bainin mukaan ajanut asiaansa, sillä monet äidit ovat pistäytyneet kahvilaan joko välipalalle tai lounaalle.

- Monet äidit tulevat sisälle vain kyltin vuoksi, eivätkä edes halua teetä, Bain sanoo.

Lue myös:

Stylisti Teri Niitti sai aikaan vuoden ensimmäisen somemyrskyn – näin nettikansa vastasi