Hyppää pääsisältöön

Täydellinen häpy

Laura Méritt esittelee vulva-käsinukkea
Laura Méritt esittelee vulva-käsinukkea Laura Méritt esittelee vulva-käsinukkea teeman tiede

Yliseksuaalinen aikamme esittelee lehdissä ja mainoksissa kuvaa täydellisestä hävystä, mutta millainen tämä naisten anatominen yksityiskohta todellisuudessa on? Miten siihen on historian eri aikakausina suhtauduttu?
Torstai 12.5. klo 21.00, uusinta sunnuntai 15.5. klo 14.45. Areenassa 30 päivää.

Naisen hävyn paljastaminen karkottaa karhut ja leijonat. Se saa viljan kasvamaan ja myrskyn laantumaan. Se pelottaa pois demonit ja jopa itse Pirun.

Tämä vanha käsitys naisen sukuelimistä ja niiden voimasta ei valitettavasti ole enää vallitseva. Vaikkei alastomuus muuten ole nykyaikana tabu, naisen sukuelimiä ei saa näyttää. Varsinkaan sellaisina, kuin ne ovat. Vuosikymmenten ajan häpyä on retusoitu ja sensuroitu niin, että on syntynyt todellisuudelle vieras mielikuva vulvasta. Tässä tapauksessa näkymättömyys on korkein kauneusihanne.

Saksalaisdokumentti aloittaa lääkärin vastaanotolta, jossa naisen häpyhuuliin pumpataan hyaluronaania. Ainakin asiakas – potilas? – itse vaikuttaa tyytyväiseltä tulokseen. Miten käsitykset naisen anatomiasta ja vulvan ulkonäöstä ovat muuttuneet 1500-luvulta 2000-luvulle? Tämä dokumentti näyttää historian rohkeat, surulliset ja koomisetkin puolet. Se kertoo naisen sukuelinten muokkaamisesta niin Photoshopilla kuin kirurgin veitsellä, anatomisista erehdyksistä ja ennen muuta hävyn kauneudesta ja ainutlaatuisuudesta.

Pisteestä pisteeseen -piirustustehtävä
Yhdistä pisteet numerojärjestyksessä! Pisteestä pisteeseen -piirustustehtävä Kuva: Morgan Hastings teeman tiede
  • Täydellinen häpy (Vulva 3.0: Zwischen Tabu und Tuning), Saksa 2014. Ohjaus Claudia Richarz ja Ulrike Zimmermann
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa