Hyppää pääsisältöön

Jakso 05: Kun otin selfietä puoli tuntia

Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo
Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo Kuva: Yle / Jyrki Valkama ja Tuuli Laukkanen vikasietotila

Kuuntele Areenassa
Tilaa podcast
Lataa jakso

Valokuvaaminen on nykyään sitä, että kuvataan itseään puhelimella eikä ympäröivää maailmaa kameralla. Siinä ei ole mitään pahaa… tai on siinä.

Tai ei ole, riippuen siitä ketä Vikasietotilan keskustelijoista kuuntelet. Siitä kaikki näyttävät olevan yhtä mieltä, että meno nykyään on erilaista kuin paljekameroiden aikaan.

Vieraana lähetyksessä on Helsingin Sanomain kuvaaja Mika Ranta, joka liikkuu valokuvaamisen teknisen kehityksen eturintamassa esimerkiksi rakentamalla itse erilaisia tietotekniikkaa ja kameroita yhdistäviä ratkaisuja.

Palaute: kommentoi tuonne alas, lähetä sähköpostia osoitteeseen vikasietotila@yle.fi tai twiittaa tunnisteella #vikasietotila.

Vinkit

Linkit

Vikasietotila

Kommentit
  • Digitreenit: Windows 10 tutuksi - tässä 10 vinkkiä sen tehokäyttöön

    Lue nämä vinkit niin saat Windows 10:stä enemmän irti.

    Siirtyminen Windows 10:een käyttöjärjestelmän vanhemmista versioista on helppoa. Se ei välttämättä vaadi uusien taitojen opettelemista. Siksi saattaakin unohtua, että se toi mukanaan monia uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Tässä artikkelissa esitellään niistä kymmenen, joiden avulla saat Windows 10:stä enemmän irti.

  • Ääni on toinen, uusi maailma

    Äänillä voi muuttaa kuvan tunnelman.

    Äänimaailma muuttaa kaiken. Äänillä - esimerkiksi musiikilla - voi muuttaa kuvan tunnelman. Äänellä voi tulkita kuvaa ja vaikuttaa katsojan tunteisiin voimakkaasti. Kuvauksissa alkuperäisen äänen taltiointi on tarkkaa työtä. Ääniä voidaan myös tehdä tarkoituksella erikseen ja niitä voidaan järjestää haluttuun järjestykseen.

Media- ja digitaidot