Hyppää pääsisältöön

Parempi kuin Silta? Suosittu tanskalainen rikossarja Petos kertoo pankeista, pelureista ja huijareista

Tanskalainen rikossarja on käytännössä synonyymi laadukkaalle tuotannolle.

Viime vuosien menestynein pohjoismaalainen tv-sarja on piinaavan jännittävä ja psykopaattinen ruotsalais-tanskalainen Silta, jota on esitetty kolme tuotantokautta. Sillan oikeudet on myyty peärti 160 maahan. Sarja on ollut supersuosittu myös Suomessa: sen toinen tuotantokausi keräsi maassamme parhaimmillaan jopa 440 000 katsojaa.

Mutta Siltaakin suositumpi sarja – ainakin Tanskassa – on Petos. Petos on tanskalainen rikosdraama, joka sijoittuu talousrikosten maailmaan aina pankkeja ja hallitushuoneita myöten. Petos kertoo pikavoittoja havittelevista pelureista, huijareista, yritysjohtajista ja keinottelijoista – sekä rikoksista, joita he tekevät tavoitellessaan rahaa ja valtaa.

Sarjan pääkäsikirjoittaja on Jeppe Gjervig Gram, joka käsikirjoitti puolet suositusta tanskalaisesta halituspolitiikkaa kuvaavasta Vallan linnake -sarjasta.

- Sarja ei perustu pelkästään fiktioon. Olemme tehnet runsaasti taustatutkimusta. Jos jokin on mahdollista, se myös tapahtuu todellisuudessa, Gjervig Gram kertoo Ylen verkkosivuilla.

- Kuvaamme ihmiskohtaloita lain oikealla ja väärällä puolella. Emme halua osoittaa syyttävää sormea suurpääomaa kohtaan, vaan päästä lukittujen ovien taakse seuraamaan ahneita ja vallanhimoisia henkilöhahmoja lain kummaltakin puolelta, käsikirjoittaja jatkaa.

Yle Fem esittää sarjan ensimmäisen kymmenen jakson tuotantokauden tiistaisin kello 22. Sarja alkaa 12. huhtikuuta.

Katso sarjan traileri yltä.

Lue myös:

Silta-sarjan luoja lupailee: neljäs kausi todennäköisesti tulossa

Psykopaattista Siltaa on ihana katsoa, koska se kertoo myös suvaitsevaisuudesta ja hyväksynnästä

Pohjoismainen menestyssarja Silta jatkuu Ylellä