Hyppää pääsisältöön

HIFK myi finaalilippunsa ennen vastustajan ratkeamista – sorrettiinko lippukaupassa Tappara-faneja?

Jääkiekon liigan viestintäpäällikkö Tapparan tilanteesta: ”Olisivat voittaneet otteluita.”

Tapparan pelaajat juhlivat välieräsarjan voittoa. // Kuva: Yle / Tomi Hänninen

Jääkiekon Liigan finaaliotteluiden lipunmyyntiin syntyi helsinkiläisfaneja suosiva asetelma. Finaalisarjassa kohtaavat Helsingin IFK ja Tampereen Tappara.

HIFK varmisti finaalipaikkansa päivää ennen Tapparaa. Liput finaalien Helsingin-otteluihin tulivat myyntiin, kun Kärpät–Tappara-välierä oli vielä kesken. Liput IFK:n kotihalliin varattiin loppuun noin 20 minuutissa.

Tapparan fanit eivät siis vielä tienneet, onko heidän joukkueensa finaaleissa, kun Helsingin-matsit oli jo varattu. Jääkiekkoliiga tosin varaa aina myös vastustajajoukkueen kannattajille 350 lippua. IFK:n kotihalli vetää 8 200 katsojaa. Vaikuttaa todennäköiseltä, että leijonanosa näistä paikoista on nyt IFK-fanien varaamia.

YleX Etusivu kysyi Liigan viestintä- ja pr-päällikkö Antti Pärnäseltä, miksi liput IFK:n kotiotteluihin laitettiin myyntiin jo ennen vastustajan ratkeamista.

"Tapparalla oli mahdollisuus hankkiutua samaan tilanteeseen, kun olisivat voittaneet otteluita."― Liigan viestintä- ja pr-päällikkö Antti Pärnänen

- IFK halusi varmistaa lippujen menekin, että saadaan mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti myytyä, hän sanoo.

Kun Pärnäseltä kysyttiin, eikö HIFK olisi voinut odottaa lippujen myynnissä vastustajan seuloutumista, hän vastasi:

- Miksi olisi pitänyt venata? Hehän ovat voittamalla ansainneet sen, että saavat myydä lippuja kotiotteluihinsa. Urheilussa voittamalla saadaan etuja, esimerkiksi kotietuja, tämä on osa kotietua.

Pärnäsen mukaan liput olisivat todennäköisesti myyneet loppuun myös silloin, jos olisi odotettu vastustajajoukkueen paljastumista. Varmuutta asiasta ei kuitenkaan ole, hän sanoo.

Finaalipelit alkavat perjantaina Helsingissä. Jos 8 200 katsojan hallissa vain muutama sata hurraa Tapparan puolesta, eikö tunnelmasta tule aika yksipuolinen? Eivätkö matsit olisi kiihkeämpiä, jos yleisössä olisi myös enemmän vastustajan kannattajia?

Jääkiekkoliigassa ei olla huolissaan siitä, että IFK:n kotiotteluissa yleisöstä ylivoimainen enemmistö lienee nyt kotijoukkueen kannattajia. Pärnäsen mukaan yleensäkin jääkiekkokatsomoissa on lähinnä järjestävän joukkueen kannattajia.

- Tapparalla oli mahdollisuus hankkiutua samaan tilanteeseen, kun olisivat voittaneet otteluita.

Lue myös:

Ilman kielitaitoa ei pärjää enää edes lätkässä – Juhani Tamminen laittaisi Pikkuleijonat kielikylpyyn

Jokereiden DJ Amanda Harkimo: "Olen kokenut lätkässä paljon, mutta en ikinä pelirangaistusta"

Barack Obama ylisti Kimmo Timosta: Hän on unohdettu sankari