Hyppää pääsisältöön

Hunted: toimintadraama jahdatusta naisagentista

Hunted-sarjan päähenkilö Samantha "Sam" Hunter (Melissa George)
Melissa George esittää Hunted-sarjan pääosassa agentti Sam Hunteria. Hunted-sarjan päähenkilö Samantha "Sam" Hunter (Melissa George) Kuva: Yle/BBC Yle TV2,Hunted

Turvallisyysyritys Byzantiumin agentti Samantha Hunter joutuu hurjaan tapahtumamyllyyn kahdeksanosaisessa brittisarjassa Hunted (2012), joka uusitaan Kakkosella arkipäivien myöhäisilloissa 18. - 27. heinäkuuta. Jaksot ovat katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan. Ensiesitys keväällä 2016.

Alun perin BBC Onella esitetyn toimintadraaman luoja Frank Spotnitz (s. 1960) on arvostettu tv-konkari, joka tunnetaan parhaiten Salaisten kansioiden pääkäsikirjoittajana ja -osatuottajana. Muita ansioluettelon sarjoja ovat mm. The Man in the High Castle, Night Stalker ja niin ikään paraikaa Kakkosella pyörivä Strike Back.

Huntedin päähenkilö, taitava vakooja-agentti Samantha "Sam" Hunter (Melissa George) joutuu heti sarjan alussa epäilevälle kannalle myös oman tiiminsä suhteen. Tämä epäluottamus, keskeneräisen lapsuustrauman prosessointi ja varsinainen soluttautumistehtävä ketkun miljonäärin perheessä luovat tarinaan kolmoisjännitteen, jonka puristuksessa Samin täytyy etsiä vastauksia parhaansa mukaan.

Ja pitää siinä sivussa huolta hengestään.

Hunted on fiksu, haastava ja koukuttava. Sarjan monikerroksinen kerronta muistuttaa 1950- ja 60-lukujen klassisia vakoojatrillereitä.― Curt Wagner, RedEye Chicago

Keskeiseen henkilögalleriaan kuuluvat Sam Hunterin ohella hänen Byzantium-kollegansa, etunenässä (ex-?)rakastettu Aidan Marsh (Adam Rayner), sekä Turnerin kohdeperheen vaari, isä ja viaton poika.

Kummankin leirin pomot, Rupert Keel (Stephen Dillane eli Game of Thronesin Stannis Baratheon) ja Jack Turner (Patrick Malahide eli mm. GOT:n Balon Greyjoy), antavat veteraaninäyttelijöilleen tilaisuuden yrmistellä oikein kunnolla.

Mitään varsinaisesti uutta Hunted ei vakooja- ja agenttitarinoiden sankasti kansoitettuun lajityyppiin tuo, mutta Spotnitzin ja kumppaneiden tietotaito tekee sarjasta kelpo seurattavaa genren ystäville.

Kahdensanosaiselle sarjalle ei ole tehty jatkoa.

Kommentit

Yle TV2