Hyppää pääsisältöön

Eläköön uusi luontokuva!

Kuvaa talven pimeys ja osallistu näyttelyyn

Suomalainen luonto, neljä vuodenaikaa, neljä kuvaushaastetta. Tule mukaan!

Ylen Luontovuoden logo (kevät)
Ylen Luontovuoden logo (kevät) Kuva: Jari Kärenlampi luontovuosi

Kutsumme kaikki luontokuvaajat, niin amatöörit kuin ammattilaisetkin, mukaan rakentamaan uuden luontokuvan näyttelyä. Kuvahaasteella juhlistetaan Luontovuotta nostamalla Suomen huikean kaunis luonto esille kuvavirtojen seasta. Suomi on täynnä erittäin lahjakkaita luontokuvaajia, eikä kuvista tule varmasti ainakaan puutetta. Haasteeseen on osallistuttu keväästä alkaen jo yli 50 000 kuvalla. Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa ja osallistuminen on ilmaista. Haasteen teema vaihtelee vuodenajan mukaan.Talvihaaste pähkinänkuoressa

Luontovuoden talvihaaste pähkinänkuoressa
Luontovuoden talvihaasteessa teemana on Pimeys. Sillä voidaan tarkoittaa mitä vaan vuorokaudenajasta mielentilaan. Talvi kuorruttaa luonnon kuuralla ja lumella. Kuvauskohteeksi voi valikoida vaikkapa päivittäiset tapahtumat lintulaudalla, eläinten jäljet lumessa tai revontulet. Haasteeseen saavat osallistua kaikki ikään ja kuvauskalustoon katsomatta. Luontovuoden talvihaaste pähkinänkuoressa Kuva: @leabjornn luontovuosiKesähaasteen infograafi 2
Haasteeseen voi osallistua lähettämällä omia kuviaan eri kanavissa. Kuvien kommentointi ja jakaminen on enemmän kuin sallittua Kesähaasteen infograafi 2 Kuva: @susijussi luontovuosiHaastekuvissa saa käyttää värisäätöä, valmiita filttereitä sekä maltillista kuvanmuokkausta. Pääasia on, että kuvaajalla on täydet oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen. Haasteeseen voi osallistua kännykkä-, digi-, tai järjestelmäkameroilla otetuilla kuvilla.


Ylen Luontovuoden kuvakilpailun ohjeet
Pienennä/tallenna kuva jpg-kuvaksi siten, että sen pisin sivu on max. 1920 pikseliä (leveys tai korkeus). Tallenna kuva mahdollisimman hyvällä jpg-laadulla, kuitenkin enintään 5 megan kokoiseksi. Kaikki normaalit väriprofiilit käyvät (kuten sRGB tai Adobe RGB). Ylen Luontovuoden kuvakilpailun ohjeet Kuva: Konsta Punkka luontovuosi,luontokuvaus

Lähettämällä kuvan Ylelle joukkoistuksen yhteydessä annat oikeuden käyttää, jakaa ja tarvittaessa muokata kuvaa kaikissa Ylen ja kilpailun kumppaneiden palveluissa. Lähetäthän vain itse ottamiasi kuvia, joista tiedät, mitä kuvissa on. Yksityistilanteissa kysy lupa kuvassa näkyviltä ihmisiltä.
Lomake on nyt poistettu.

Lisää kuvasi ehdolle näyttelyyn!Instagramissa: lisää kuvaasi hashtagit #yleluonto ja #uusiluontokuva.
Facebookissa: jaa kuvasi Yle Luonnon Facebook-sivulle
Tällä sivulla: lähetä kuvasi allaolevan lomakkeen kautta


Lisää kuvahaasteen ohjeistuksista ja säännöistä tämän linkin takaa.


Luontovuosi kestää läpi vuoden ja huipentuu näyttelyyn Luontokeskus Haltiassa

Luontovuosi huipentuu Uusi luontokuva-näyttelyyn Luontokeskus Haltiassa Espoossa 17.1.2017 alkaen. Näyttelyyn kootaan kilpailuun jätetyistä kuvista 6000 parasta uutta luontokuvaa.

Luontovuoden kuvaaja valitaan yleisöäänestyksellä 12.-16.12.2016 välisenä aikana.

Kuvaushaaste järjestetään neljässä eri osassa. Haasteet teemoineen ja ajankohtineen ovat:
15.4.-6.5.2016 Kevät: Herääminen. Kuvat kuvattu välillä 1.4.-6.5.2016.
17.6.-8.7.2016 Kesä: Valo. Kuvat kuvattu välillä 7.5.-8.7.2016.
18.9.-9.10.2016 Syksy: Värit. Kuvat kuvattu välillä 9.7.-9.10.2016.
20.11-11.12.2016 Talvi: Pimeys. Kuvat kuvattu välillä 10.10.-11.12.2016.

Konsta Punkka on seuratuin suomalainen Instagramissa
Konsta Punkka on seuratuin suomalainen Instagramissa Kuva: Konsta Punkka konsta punkka,luontokuvaus,Instagram

Kuvien kuratointi

Kilpailun päätuomari luontokuvaaja Konsta Punkka valitsee haasteen aikana jokaiselle viikolle Viikon parhaat kuvat.

Jos siis tuntuu siltä, että tarvitset inspiraatiota omaan kuvaamiseesi, tule luontokuvagalleriaan seuraamaan kommentointia. Voit keskustella myös Facebook-tapahtumasivulla.

Konsta Punkka

Konsta Punkka, 21, on luontovalokuvaaja, joka tunnetaan erityisesti villieläinten lähikuvista. Sosiaalisen median kuvapalvelu Instagramissa Punkka on ylivoimaisesti seuratuin suomalainen. Punkka toimii luontovuoden kuvakilpailun päätuomarina ja koollekutsujana.

Kuvatessa en ikinä jahtaa eläintä. Mulle juttu on se, että eläimen pitää tulla mun luokse, jos mä haluan lähikuvan. Kuvissani eläimet ovat tärkeintä ja niitä pitää kunnioittaa.― Konsta Punkka