Hyppää pääsisältöön

Sydämellä on syynsä

Hadas Yaron on Shira elokuvassa Sydämellä on syynsä
Hadas Yaron on Shira Hadas Yaron on Shira elokuvassa Sydämellä on syynsä teeman elokuvat

Draama kuvaa hasidijuutalaisen perheen elämää. Nuori Shira joutuu tahtomattaan järjestettyjen naimakauppojen kohteeksi vanhemman siskon kuoltua synnytykseen.
Keskiviikko 25.5.2016 klo 21.50. Areenassa 14 päivää

Sydämellä on syynsä, kansainväliseltä nimeltään Fill the Void, on elokuva ortodoksijuutalaisista Tel Avivissa. 18-vuotiaan Shiran järjestetty avioliitto on tulossa, ja sulhanen on morsiamelle mieluinen. Kun Shiran vanhempi sisar kuolee synnytyksessä, perhe alkaakin painostaa Shiraa naimisiin sisaren lesken kanssa Mooseksen lain mukaisesti.

Ohjaaja Rama Burshtein on itse ortodoksijuutalainen. Hän on kertonut saaneensa innoitusta Jane Austenin romaaneista, joissa tunteet ja intohimot joutuvat etsimään tiensä ankarien moraalisääntöjen ja etiketin puitteissa.

Sydämellä on syynsä palkittiin kotimaassaan seitsemällä Israelin elokuva-akatemian palkinnolla, ja Hadas Yaron sai parhaan naispääosan palkinnon Venetsian elokuvajuhlilla.

Elokuva on nähty Teemalla edellisen kerran keväällä 2014.

  • Sydämellä on syynsä (Lemale et ha’halal/Fill the Void), Israel 2012. O: Rama Burshtein. N: Hadas Yaron, Yiftach Klein, Irit Sheleg, Yael Tal, Renana Raz.
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa