Hyppää pääsisältöön

Vuoden poliittis-hipsterein DJ-keikka: Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves soittaa lempimusaansa Helsingin Siltasessa

Ilveksen rock-suosikeista on julkaistu kokoelmalevy, johon Siltasen tapahtuma pohjautuu.

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves. // Kuva: Tamas Kovacs / EPA

Virossa presidentillä on selvästi enemmän valtaoikeuksia kuin Suomessa: Toomas Hendrik Ilves saa päättää, mikä musa soi.

Näin ainakin Helsingin Bar Siltasessa huhtikuun 28. päivä, jolloin Viron presidentti Ilves saapuu vetämään DJ-keikan. Ohjelmassa on presidentin omia suosikkibiisejä.

- Ne ovat biisejä, joita kuuntelin lapsena transistoriradiosta ja jotka latasivat silloisen teinin täyteen kiihkeää elämänodotusta, Ilves sanoo tiedotteessa.

Keikan pohjilla on kokoelmalevyllinen presidentti Ilveksen rock-suosikkeja vuosilta 1963–1978. Teenage Wasteland -nimiselle albumille on nostettu muun muassa The Beach Boysia, David Bowieta ja Ramonesia.

- Kaikki suosikkini eivät valitettavasti mahtuneet kokoelmalle. Olisin mielelläni ottanut mukaan myös suurelle yleisölle tunnetumpia hittejä, mutta tässä on nyt kenties enemmän yllätyksiä, Ilves sanoo.

Samana iltana Siltasessa soittaa levyjä myös suomalainen rocklegenda Sami Yaffa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Viron presidentti on DJ:nä. Joulukuussa Ilves soitti rock-suosikkejaan tallinnalaiselle yleisölle.