Hyppää pääsisältöön

Sohvaperunoiden Jari ja Sanna luottavat aitouteensa: Kuvausryhmäkin nauraa meidän kakkapyllyjutuille

Sohvaperunat nousi toisella kaudellaan kulttisarjaksi, jossa tavallisuus on menestyksen ydin.

Sohvaperunoista tutut Jari ja Sanna vierailivat Poikeluksen ja Hätösen ohjelmassa. // Kuva: YleX

Sohvaperunoissa seurataan, miten tavalliset suomalaiset katsovat erilaisia tv-sarjoja. Ohjelman konsepti on voittanut toisella kaudella puolelleen lukuisat suomalaiset. Sarjaa on hehkuttu somessa ja sen faniksi on tunnustautunut muun muassa poppari Antti Tuisku. Monet ovat yllättyneet ohjelman formaatista positiivisesti.

Helsinkiläiset ystävykset Jari Peltola ja Sanna Pikkarainen ovat sarjan päähenkilöiden joukossa toista kertaa. Kaksikko on huomannut Sohvaperunoiden suosion nousun myös omassa arjessaan.

- Nykyään yhä useampi tunnistaa meidät kadulla, Sanna sanoo Poikeluksen ja Hätösen haastattelussa.

- Meillä on selvästi agitaattoreita, sillä monet tulevat kertomaan, miten ovat saaneet ystävänsäkin katsomaan Sohvaperunoita, Sanna jatkaa.

Rempseät kaverukset uskovat sarjan suosion perustuvan aitoihin päähenkilöihin. Sohvaperunoissa tv-ohjelmia tuijottaa esimerkiksi neljä pappaa Helsingistä, pariskunta Rovaniemeltä sekä äiti ja tytär Ranualta.

- Olemme kaikki tosi tavallisia tyyppejä, jotka katsovat telkkaria omassa ympäristössään. Mikä voisi olla aidompaa, Jari pohtii.

Yhteisiä tv-hetkiä myös ohjelman ulkopuolella

Jari ja Sanna päätyivät Sohvaperunoihin Sannan ystävän ansiosta. Sarjaan etsittiin tavallisia suomalaisia, jotka eivät olleet millään tavalla julkisuuden henkilöitä.

- Mun ystävä oli antanut mun numeron tuotantoyhtiölle, josta sitten soitettiin ja pyydettiin mukaan. Jape istui mun vieressä puhelun aikana, ja tajusin heti, että haluan hänet mukaani sarjaan, Sanna kertoo.

Kaksikko on jakanut yhteisiä tv-kokemuksia myös ennen Sohvaperunoiden tekemistä. Reality-sarjoihin viehtyneet ystävykset tekstailevat usein toisilleen katsoessaan telkkaria. Sohvaperunoiden kuvauksissa Jari ja Sanna eivät kuitenkaan etukäteen tiedä, saavatko katsella suosikkisarjojaan vai jotain aivan muuta.

- Haluamme, että ohjelmat tulevat meille yllätyksenä, Jari sanoo.

Kuvausryhmä ei ole läsnä Sohvaperunoiden kuvaustilanteessa. Kuvaajat jättävät kamerat olohuoneeseen ja poistuvat kuvausten ajaksi. Jarin luona ryhmä hengailee miehen pienessä eteisessä kuvausten ajan.

- Joskus kuulemme, miten he nauravat meidän kakkapyllyjutuille. Muuten emme edes ajattele, että he ovat samassa asunnossa, Sanna kertoo.

Sohvaperunoiden kaikki jaksot ovat nähtävillä Yle Areenassa.

Kuuntele Jarin ja Sannan vierailu Poikeluksen ja Hätösen ohjelmassa alta.

Lue myös:

Taas voit katsoa telkkarista, miten ihmiset katsovat telkkaria: Sohvaperunat tekee paluun

Au pairit Australiassa -Henrietta YleX:lle: Näin rumasti minun ja Scottin suhde todella päättyi

Suosikkihahmo Eppu jättää Uuden Päivän: miten käy jännittävän rakkaustarinan?