Hyppää pääsisältöön

WTF-hetki 10 vuoden takaa: demariministerit räppäävät hämmentävällä Tarja Halosen kampanjavideolla

10 vuotta sitten sosiaalidemokraatit houkuttelivat äänestäjiä presidentinvaalien uurnille räppäämällä.

Ennen asiat olivat paremmin, eikun hetkinen. Ainakin jotkin asiat olivat huomattavasti hämmentävimpiä kuin nykyään. Tämän kampanjavideon edessä keskustan viime vuonna julkaistu Suomi kuntoon -eduskuntavaalirallatuskin jää kakkoseksi.

Vuoden 2006 presidentinvaaleissa äänestäjiä ihmetytti sosiaalidemokraattien loihtima rap-video, jolla houkuteltiin äänestämään presidentti Tarja Halonen toiselle kaudelle. Työn orjat Zorron yöstä nouskaa -biisissä kerrotaan, miksi juuri Halonen tulisi valita presidentiksi. Jo vuosia netissä elänyt musiikkivideo on sellainen viraalihitti, jonka jaksaa nostaa yhä uudelleen esiin jo videon artistien vuoksi.

Kuka olisi ajatellut, että Cheekin ja Fintelligenssin ohella myös poliitikot olivat nostamassa rapia suomalaiseen valtavirtamusiikkiin? Kappaleessa räppää joukko silloisia ministerejä ja kansanedustajia. Eduskunnassa kuvatulla musavideolla esiintyvät Jutta Urpilainen, Susanna Huovinen, Tarja Filatov, Miapetra Kumpula-Natri, Heli Paasio, Susanna Rahkonen, Satu Taiveaho, Säde Tahvanainen ja Jouni Backman.

Biisistä ei mahtavia riimejä ja rap-skillssejä puutu. Taidoillaan säväyttää muun muassa Urpilainen.

Sul on ääni, siis anna sen kuuluu
Eikä auta nyt pelkkä kukkuluuruu

Nähdäänköhän vuoden 2018 presidentinvaaleissa näin säkenöivää luovuutta?

Lue myös:

Se, että nämä kappaleet julkaistiin kymmenen vuotta sitten, saa olosi tuntumaan vanhalta 

8 melkein oikeaa valtionpäämiestä, joiden touhuja kannattaa seurata Twitterissä