Hyppää pääsisältöön

Esittelyssä tuottajien uusi sukupolvi: paina mieleen Joonas Laaksoharju, Matias Keskiruokanen ja Tido

Tässä ovat Jurekin, MGI:n ja Hank Solon seuraajat.

Joonas Laaksoharju ja Tido kuuluvat kuumiin uusiin tuottajiin. // Kuva: Sofia Thurén/YleX

Kotimaisia soittolistoja hallitsevat tällä hetkellä pääosin muutaman tuottajan soundi. Antti Tuiskun uskomattomasta paluusta vastasituottaja Jurek, Evelinan ja Nikke Ankaran noususta Spotify-kärkeen on kiittäminen MGI:tä ja Sannin soundinpuolestaan tekee Hank Solo. Nämä lahjakkuudettuottavat tällä hetkellä merkittävän osan suomalaisista hittikappaleista. Lisäksi A-luokan tuottajiin kuuluvat muun muassa Cheekin Antti ”RZY” Riihimäki ja Isac Elliotin Joonas Angeria.

Pidä silmällä näitä uusia tuottajia:

Joonas Laaksoharju

Joonas Laaksoharju tekee tuoretta rap-soundia. Hän on synonyymi sanalle cool. 22-vuotiaan monilahjakkuuden päähuomio keskittyy tällä hetkellä Artem x Yonasiin ja View'iin. Samalla hän tekee yhteistyötä Noah Kinin ja Biniyamin kanssa. Joonaksen kaveriporukkaan kuuluu muitakin lahjakkaita nuoria muusikoita, esimerkiksi Yonasin bändikaveri Artem sekä Roope Salminen & Koirien Iivari Suosalo.

Laaksoharju sai Emma-ehdokkuuden Tuomas Kauhasen _Enkeli-_musiikkivideosta vuonna 2014.

Matias Keskiruokanen

23-vuotias Keskiruokanen tuottaa popiskelmää ja hittiräppiä. Hän on ollut mukana tekemässä JVG:n Takajeejee-hittiä sekä Elias Kaskinen & Päivänsankareiden kappaleita Rakasta vielä kun voit ja Elämä lupaa mulle. Keskiruokanen on myös ollut mukana tekemässä Roope Salminen & Koirat -hittiä Madafakin darraa.

Tido

Tidon yhtye KOI tekee tuoretta elektromusaa. Helsinkiläisen tuottajakaksikonTemppeli (feat. Jurek) on soinut Uuden musiikin iltavuoron Venla Kokkosen viikon tehona ennen kuin se nostettiin soittolistalle. Kyseinen biisi on kuuma elektroraita, joka kumartaa brittiläisen housen suuntaan. KOI on mukana myös RobininYhdessä (Super Deluxe) -levyllä, jolle tuottajakaksikko teki Miten eskimot suutelee? -remixin. Tido on tuottanut myös Mikael Gabrielin Helium-biisin sekä Rähinän tuoreen kiinnityksen Iken Kaikki sanat -kappaleen. Kaikki sanat -biisiä ovat olleet tekemässä myös KOI:n toinen osapuoli Minna sekä poppari Vilma Alina.

Lue myös:

KOI-yhtyeen Minna: Tuntuu aika hyvältä kun ihmiset haluaa kuunnella just mun omaa biisiä 

Tämä kotimainen DJ-tuottajaduo on otettava haltuun

22-vuotias Joonas Laaksoharju on ohjannut Cheekin musavideon ja tuottanut View’n huipputaustat – tällainen on Artem x Yonasin toinen puolisko

YleX Ensinäyttö: Artem x Yonas vertaa deittikulttuuria pullonpyöritykseen, jossa kukaan ei osaa päättää mitään

Näin monta biisinikkaria tarvitaan kirjoittamaan yksi hitti